Забрињавајућа ситуација

Стравичан пораст броја оболелих од гонореје

  • Извор: Телеграф
  • 20.01.2024. 17:33

Скоро све општине у Енглеској и Велсу забиљежиле су пораст случајева гонореје, показују подаци локалних власти. Број забиљежених случајева порастао је за 97 одсто од 2017. године, док је, истовремено, за 71 одсто порастао број потврђених случајева сифилиса, наводи се у извјештају Удружења локалних самоуправа (ЛГА), које чине представници општина у Енглеској и Велсу, преноси Гардијан.

Из ЛГА наводе да би пораст броја потврђених случајева полно преносивих болести широм Енглеске и Велса могао да буде резултат повећаног тестирања, али и тога што су смањена новчана издвајања за сексуално и репродуктивно здравље. "Улагање у репродуктивно здравља помаже у спречавању болести и нежељених трудноћа и смањује притисак на наш здравствени систем", рекао је предсједник одбора за здравље удружења локалних самоуправа Дејвид Фотергил.

Кренуо да плива за Часни крст па се удавио

Кренуо да плива за Часни крст па се удавио

Британско министарство здравља саопштило је да ће ове године бити издвојено више од 3,5 милијарди фунти локалним властима у Енглеској за финансирање здравствених услуга, као и да ће се тај износ повећавати у свакој од наредне три године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: