Zabrinjavajuća situacija

Stravičan porast broja obolelih od gonoreje

  • Izvor: Telegraf
  • 20.01.2024. 17:33

Skoro sve opštine u Еngleskoj i Velsu zabilježile su porast slučajeva gonoreje, pokazuju podaci lokalnih vlasti. Broj zabilježenih slučajeva porastao je za 97 odsto od 2017. godine, dok je, istovremeno, za 71 odsto porastao broj potvrđenih slučajeva sifilisa, navodi se u izvještaju Udruženja lokalnih samouprava (LGA), koje čine predstavnici opština u Еngleskoj i Velsu, prenosi Gardijan.

Iz LGA navode da bi porast broja potvrđenih slučajeva polno prenosivih bolesti širom Еngleske i Velsa mogao da bude rezultat povećanog testiranja, ali i toga što su smanjena novčana izdvajanja za seksualno i reproduktivno zdravlje. "Ulaganje u reproduktivno zdravlja pomaže u sprečavanju bolesti i neželjenih trudnoća i smanjuje pritisak na naš zdravstveni sistem", rekao je predsjednik odbora za zdravlje udruženja lokalnih samouprava Dejvid Fotergil.

Krenuo da pliva za Časni krst pa se udavio

Krenuo da pliva za Časni krst pa se udavio

Britansko ministarstvo zdravlja saopštilo je da će ove godine biti izdvojeno više od 3,5 milijardi funti lokalnim vlastima u Еngleskoj za finansiranje zdravstvenih usluga, kao i da će se taj iznos povećavati u svakoj od naredne tri godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: