"Предсједник у транзицији"

Страх, притисак и једна особа: Бајден открио ко ''стоји иза његовог повлачења''

  • 12.08.2024. 07:20

Амерички предсједник Џозеф Бајден назвао је себе "предсједником у транзицији" у свом првом интервјуу након што је испао из трке, рекавши да је изашао због страха унутар своје странке да би могао коштати демократе мјеста у Конгресу.

У унапред снимљеном интервјуу који је емитован на "Си-Би-Ес сандеј морнинг", Бајден је рекао да је изашао из трке јер се плашио да ће бити "ометање пажње" за кандидате који не гласају – а посебно за одбачену Ненси Пелоси.

Трамп о Бајденовом обраћању: Једва разумљив и јако лош

Трамп о Бајденовом обраћању: Једва разумљив и јако лош

"Догодило се то да су бројне моје демократске колеге у Представничком дому и Сенату мислиле да ћу их повриједити у трци. И био сам забринут ако останем у трци, јер би то била тема", рекао је Бајден и додао да очекује да ће се суочити са питањима о улози Пелосијеве у свему. "Мислио сам да ће то бити права дистракција."

Бајден је рекао да му је то – у комбинацији са његовим увјерењем да је "предсједник у транзицији" – на крају помогло да донесе одлуку да оконча своју кандидатуру за реизбор.

Трамп открива: Ко је умијешан у Бајденово повлачење из изборне трке

Трамп открива: Ко је умијешан у Бајденово повлачење из изборне трке

Дошло је то након што је катастрофална дебата изазвала десетине демократа да позову Бајдена да преда бакљу, посебно када је ушао у анкете против бившег предсједника Доналда Трампа.

"Када сам се први пут кандидовао, мислио сам да сам предсједник у транзицији. Не могу ни да кажем колико имам година. Тешко ми је да то избацим из уста", рекао је Бајден, а преноси РТ Балкан.

Такође је најавио турнеју у Пенсилванији са гувернером Џошом Шапиром, који је био у ужем избору потпредсједнице Камале Харис.

Заказана дебата предсједничких кандидата у Америци: Трамп каже да жели још двије

Заказана дебата предсједничких кандидата у Америци: Трамп каже да жели још двије

"Морамо да побиједимо Пенсилванију, моју првобитну државу. Он и ја правимо турнеју кампање у Пенсилванији", рекао је Бајден. "И учинићу све што Камала мисли да могу да урадим да бих јој највише помогао."

Бајден је такође понудио неке од својих најоштријих ријечи осуђујући Трампа и рекао да није увјерен да ће, ако Трамп изгуби, доћи до мирног преноса власти у јануару 2025. Он је више пута назвао предсједника "пријетњом демократији", али је у недјељу додао да Трамп представља пријетњу "америчкој безбједности".

Ко је Тим Валц - избор Камале Харис за потпредсједника

Ко је Тим Валц - избор Камале Харис за потпредсједника

"Забиљежите моје ријечи. Ако побиједи на овим изборима, гледајте шта ће се десити", рекао је Бајден. "То је опасност. Он је права опасност по америчку безбједност".

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.