"Predsjednik u tranziciji"

Strah, pritisak i jedna osoba: Bajden otkrio ko ''stoji iza njegovog povlačenja''

  • 12.08.2024. 07:20

Američki predsjednik Džozef Bajden nazvao je sebe "predsjednikom u tranziciji" u svom prvom intervjuu nakon što je ispao iz trke, rekavši da je izašao zbog straha unutar svoje stranke da bi mogao koštati demokrate mjesta u Kongresu.

U unapred snimljenom intervjuu koji je emitovan na "Si-Bi-Еs sandej morning", Bajden je rekao da je izašao iz trke jer se plašio da će biti "ometanje pažnje" za kandidate koji ne glasaju – a posebno za odbačenu Nensi Pelosi.

Tramp o Bajdenovom obraćanju: Jedva razumljiv i jako loš

Tramp o Bajdenovom obraćanju: Jedva razumljiv i jako loš

"Dogodilo se to da su brojne moje demokratske kolege u Predstavničkom domu i Senatu mislile da ću ih povrijediti u trci. I bio sam zabrinut ako ostanem u trci, jer bi to bila tema", rekao je Bajden i dodao da očekuje da će se suočiti sa pitanjima o ulozi Pelosijeve u svemu. "Mislio sam da će to biti prava distrakcija."

Bajden je rekao da mu je to – u kombinaciji sa njegovim uvjerenjem da je "predsjednik u tranziciji" – na kraju pomoglo da donese odluku da okonča svoju kandidaturu za reizbor.

Tramp otkriva: Ko je umiješan u Bajdenovo povlačenje iz izborne trke

Tramp otkriva: Ko je umiješan u Bajdenovo povlačenje iz izborne trke

Došlo je to nakon što je katastrofalna debata izazvala desetine demokrata da pozovu Bajdena da preda baklju, posebno kada je ušao u ankete protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

"Kada sam se prvi put kandidovao, mislio sam da sam predsjednik u tranziciji. Ne mogu ni da kažem koliko imam godina. Teško mi je da to izbacim iz usta", rekao je Bajden, a prenosi RT Balkan.

Takođe je najavio turneju u Pensilvaniji sa guvernerom Džošom Šapirom, koji je bio u užem izboru potpredsjednice Kamale Haris.

Zakazana debata predsjedničkih kandidata u Americi: Tramp kaže da želi još dvije

Zakazana debata predsjedničkih kandidata u Americi: Tramp kaže da želi još dvije

"Moramo da pobijedimo Pensilvaniju, moju prvobitnu državu. On i ja pravimo turneju kampanje u Pensilvaniji", rekao je Bajden. "I učiniću sve što Kamala misli da mogu da uradim da bih joj najviše pomogao."

Bajden je takođe ponudio neke od svojih najoštrijih riječi osuđujući Trampa i rekao da nije uvjeren da će, ako Tramp izgubi, doći do mirnog prenosa vlasti u januaru 2025. On je više puta nazvao predsjednika "prijetnjom demokratiji", ali je u nedjelju dodao da Tramp predstavlja prijetnju "američkoj bezbjednosti".

Ko je Tim Valc - izbor Kamale Haris za potpredsjednika

Ko je Tim Valc - izbor Kamale Haris za potpredsjednika

"Zabilježite moje riječi. Ako pobijedi na ovim izborima, gledajte šta će se desiti", rekao je Bajden. "To je opasnost. On je prava opasnost po američku bezbjednost".

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.