Интервју за "Њујорк пост"

Трамп открива: Ко је умијешан у Бајденово повлачење из изборне трке

  • Извор: РТ Балкан
  • 24.07.2024. 08:06

Бивши предсједник САД Доналд Трамп оцијенио је да некадашњи амерички председник Барак Обама не подноси америчког лидера Џозефа Бајдена, те да га је заједно са другим водећим демократама приморао да се повуче из изборне трке.

"Обама Бајдена не подноси и није подржао његову номинацију за демократског кандидата за предсједника САД. Чак га је и бивша предсједница Представничког дома Ненси Пелоси одбацила", казао је Трамп у интервјуу за "Њујорк пост".

Према његовим ријечима, све демократе су напустиле Бајдена, приморавајући га да бира између добровољног напуштања трке или принуде, стога није имао избора.

Трамп: Ако постанем предсједник, сазнаћете истину о атентату

Трамп: Ако постанем предсједник, сазнаћете истину о атентату

Након скоро мјесец дана изненађујуће агресивне медијске кампање и интензивних позива великог броја демократа да се повуче из предсједничке трке, амерички предсједник и дојучерашњи предсједнички кандидат Џозеф Бајден објавио је да се ипак неће надметати на изборима у новембру.

Наиме, Бајден је подржао Камалу Харис као кандидата демократа. 

Многи републиканци су рекли да, пошто Бајден не може да се кандидује за други мандат, не би требало да настави да обавља функцију.

Сам предсједник САД још није објаснио разлоге за своју одлуку, а раније је одбацио све тврдње због година и здравља и рекао да ће се повући из изборне трке само ако га на то позове "свемогући Бог".

Пратите нас и путем Вибера