Забрањен је за млађе од 18 година

Средњошколци јели љути чипс, па завршили у болници

  • Извор: Б92
  • 17.07.2024. 14:36

Четрнаест средњошколаца у Токију хитно је превезено у болницу након што су појели чипс зачињен љутом папричицом, саопштила је данас полиција.

Тринаест дјевојчица и један дечак који су пребачени у болницу били су при свијести и наводно су имали благе симптоме. У једном медијском извјештају се наводи да је један од ученика, дјечак, донио чипс у школу "само из забаве".

Компанија која производи грицкалице, Исојама Корп, извинила се у саопштењу купцима због непријатности и пожељела ученицима брз опоравак. Сајт компаније је пун упозорења за оне који би можда жељели да пробају чипс. Чипс је забрањен за млађе од 18 година јер је љут, а компанија упозорава чак и оне који воле зачињену храну да је "једу са опрезом".

"Толико је зачињен да вам може изазвати бол", наводи се на сајту компаније. Он је зачињен папричицама, које се узгајају у сјевероисточној Индији и спадају у најљуће на свијету. Јапанска компанија савјетује конзументима да "не једу чипс када су сами" и додаје да би он могао да изазове дијареју ако се "једе у претјераним количинама".

Онима са високим крвним притиском и слабим стомаком "апсолутно је забрањено" да једу чипс, наводи се на сајту компаније и упозорава да људи који имају посјекотине на прстима буду опрезни док отварају кесице.

Они који су "плахи или превише уплашени", такође, се обесхрабрују да пробају чипс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.