Uragan Milton, jači od Helene

Sprema se novi haos: ''Poginućete ako ostanete!''

  • 08.10.2024. 15:35

Uragan Milton, koji je ojačao i postao oluja kategorije pet, odnosno najrazornija kategorija uragana, kreće se ka Floridi, dok gradonačelnica Tampe Džejn Kastor upozorava tamošnje stanovništvo da će "umrijeti" ako ne postupe prema naređenjima za evakuaciju.

Očekuje se da će Milton udariti u Tampa Bej do srijede i otputovati na istok preko Floride prije nego što izađe u Atlantski okean. Oluja stiže manje od dvije nedjelje nakon uragana Helena, a naređenja za evakuaciju su izdata u okruzima Floride u regionu Tampa Bej, ali i drugim koji su na putu uragana. 

"Ovakvog nikada nije bilo. Helena je bila poziv za buđenje, ovo je bukvalno katastrofalno. I mogu reći bez ikakve dramatizacije: ako odlučite da ostanete u jednoj od tih zona za evakuaciju, umrijećete", upozorila je Kastor.

Kastor je objasnio da bi predviđeni olujni udari do 12 stopa, odnosno dvostruko veći od udara koje je izazvala Helena i koji su bili katastrofalni za svakoga u toj oblasti. Ona je takođe rekla da bi susedni okrug mogao da bude u potpunosti "pod vodom" ako oluja bude jaka kao što se predviđa.

"Neka predviđanja govore da će okrug Pinelas, južno od nas, cijeli okrug biti pod vodom. Dakle, ovo je nešto što nikada u životu nisam vidjela. I mogu vam reći da svako ko je rođen i odrastao u oblasti Tampa Bej nikada ranije nije vidio nešto slično", rekla je Kastor, navodeći da je predviđen olujni talas koji se ne može preživjeti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)