Kina

Špijunska agencija upozorila studente: Pazite se privlačnih muškaraca i žena!

  • 05.09.2024. 09:13

Glavna špijunska agencija iz Kine upozorila je studente, posebno one koji imaju pristup nekim osjetljivim podacima, da se paze zgodnih i privlačnih muškaraca i žena. Oni tvrde da takvi ljudi glume da prema njima gaje osjećanja kako bi ih namamili da špijuniraju za strane subjekte, čime bi ugrozili nacionalnu bezbjednost.

Infiltrirane agencije

Kinesko ministarstvo državne bezbjednosti je na društvenoj mreži WeChat na detaljan način upozorilo kako se na bezbroj načina može izmanipulisati studente da otkriju važne informacije. Ministarstvo navodi kako je otkriveno da su se strane obavještajne i špijunske agencije infiltrirale među studente koje ciljano nastoje pridobiti.

Kremlj potvrdio: Pouzdano znamo da se na strani Ukrajine bori strana vojska

Kremlj potvrdio: Pouzdano znamo da se na strani Ukrajine bori strana vojska

- Iskorištavaju mladenačku radoznalost i volju za isprobavanjem novih stvari. Privlačni muškarci i lijepe žene glume da su obzirni i suosjećajni i vode ih u zamku ljubavi s lažnim osjećajima - ističe ministarstvo.

Glume akademike

Na udaru su, dodaje ministarstvo, prije svih studenti koji imaju pristup osjetljivim, naučnim podacima, a špijuni im prilaze glumeći akademike, radnike istraživačkih institucija i savjetodavnih kompanija, prenosi Avaz.


- Mame studente visoko plaćenim honorarnim poslovima, navodno za potrebe istraživanja tržišta i u cilju akademske razmjene - upozoravaju kineski funkcioneri.

Pratite nas i putem Vibera