Мађарски министар спољних послова

Сијарто: Удари на Русију америчким оружјем били би изузетно опасни

  • Извор: СРНА
  • 03.06.2024. 22:16

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је да би удари на Русију америчким оружјем дугог домета били изузетно опасни и да би то била евидентна ескалација сукоба у Украјини која би могла да подстакне Русију да одговори већом снагом.

- Какве ће бити посљедице овога? Питање је само да ли ће узвратити паљбу као раније или још јаче - рекао је Сијарто на састанку са становницима мађарског града Капошвара уочи избора за Европски парламент.

Сијарто је рекао да још постоји шанса да се зауставе изузетно опасна дешавања која би могла да прерасту у војни сукоб западних земаља и Русије, пренијела је агенција МИТ.

- Кочница за случај нужде биће кориштена 9. јуна и европски бирачи су ти који могу да је повуку - рекао је мађарски министар спољних послова мислећи на изборе за Европски парламент.

Он је позвао грађане да подрже на изборима за Европски парламент кандидате који представљају владајућу странку Фидес, која позива на мирно рјешење украјинског сукоба и противи се испорукама оружја Кијеву.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је 31. маја да је предсједник Џозеф Бајден дао дозволу да се америчко оружје користи за нападе унутар Русије

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.