Ukrajina

Sestre tverkovale na groblju poginulih vojnika

  • Извор: Мондо.рс
  • 31.08.2023. 13:37

Dvije Ukrajinke, koje su se snimile kako plešu i "tverkuju" na grobovima poginulih vojnika na kijevskom groblju na Dan nezavisnosti nacije, suočavaju se sa pet godina zatvora nakon što su optužene za takozvano "skrnavljenje groba".

Sestre su prošlog četvrtka, obilazeći grob svog oca, za koga su rekli da je ubijen "dok je branio Ukrajinu od ruske invazije u blizini Izijuma", izvodile neprimjerene plesne pokrete, pokazao je snimak.

Djevojčice, obučene u majice, šorc i popularne "kroksice", viđene su kako postavljaju kameru prije nego što su krenule da igraju između cvijećem okićenih grobova dvojice vojnika na Šumskom groblju, a na video snimku se vide i slike palih boraca i zastave Ukrajine.

Kijevska policija saopštila je u petak da su djevojke privedene manje od sat vremena nakon što su policajci obaviješteni o ovom nepromišljenom incidentu.

"Istražioci policijske uprave Desnjan, u dogovoru sa okružnim tužilaštvom, pokrenuli su krivični postupak po djelu 2 člana 297 Krivičnog zakona Ukrajine - uvreda groblja. Osumnjičenima prijeti ograničenje slobode na period od tri do pet godina ili lišenje slobode u istom periodu", navodi se u objavi na ukrajinskom jeziku.


Da li je slanina zdrava: Nutricionistkinja objasnila

Da li je slanina zdrava: Nutricionistkinja objasnila

Sestre su kasnije na Instagramu objavile izvinjenje:

"Moja sestra i ja želimo da se izvinimo svima, da se izvinimo za naš nepromišljen video. Apsolutno nam nije bio cilj da ocrnimo bilo koga, a ponajmanje sećanje na naše pale heroje“, naizmjenično su govorile djevojke u videu koji je objavljen na Instagram stranici nalog @vl_lindemann.

Sestrama prijeti 5 godina zatvora.

"Razumijemo da našim akcijama nije bilo mjesto gdje je naš otac sahranjen sa ostalim palim braniocima Ukrajine. Iskreno nam je žao i molimo da nam oprostite našu glupost. Potpuno razumijemo koliko je naš čin sramotan i sada se stidimo. Molimo za oproštaj od svih koji su se možda uvrijedili. Molim vas da nam oprostite za ovu užasnu grešku".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм