Песков изјавио

Руски утицајни стручњаци разматрају оштар одговор на акције Запада; Путин изузетно опрезан

  • Извор: Sputnjik
  • 15.09.2024. 13:14

Руски предсједник Владимир Путин увијек је изузетно опрезан када је ријеч о одговору на акције Запада, мада руски стручњаци расправљају и о оштрим опцијама, рекао је прес-секретар руског предсједника Дмитриј Песков телевизији Русија 24.

- Имамо довољно стручњака – веома, веома ауторитативних – који веома активно дискутују о овој теми, мислим да је то за сада довољно - одговорио је представник Кремља на питање да ли је вријеме да се на званичном нивоу почне дискусија о могућем одговору на агресију на Запад.

Као примјер, секретар за штампу шефа државе навео је недавни интервју са експертом за међународне односе Сергејем Карагановим, "који је наставио своју чувену линију" превентивног нуклеарног удара како би се застрашили потеницјални противници Русије.

- Имамо доста таквих мишљења, али предсједник је увијек изузетно опрезан са тим - нагласио је Песков.

Западна штампа, као и на званичном нивоу, све више расправља о могућности да се Украјини да одобрење да користи западне пројектиле дугог домета који могу да достигну циљеве дубоко на руској територији.

Руски предсједник Владимир Путин нагласио је да, будући да саме украјинске снаге нису у стању да управљају тим системима, употреба ових ракета би значила директан сукоб Русије и земаља НАТО-а.

Караганов, познат по свом приједлогу да се ескалација доведе у преднуклеарну фазу како би се отрезниле елите на Западу, подсјетио је да би удари дубоко у Русију могли да изазову узвратне нападе на територије европских земаља НАТО-а.

Према његовој оцјени, "још увијек постоји низ ступаца на љествици ескалације" и "ствари могу чак доћи до нуклеарних удара".

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)