Све тежа позиција Украјине

Руске трупе пробиле украјинску одбрану у Клешчејевки

  • Извор: Агенције
  • 05.09.2024. 17:12

Руске трупе пробијају одбрану у Клешчејевки: Шта то значи за ток сукоба у Донбасу?

Вијест о томе да су јуришни одреди Оружаних снага Руске Федерације пробили одбрану украјинских снага у области Клешчејевке у Доњецкој Народној Републици (ДНР) пружа увид у тренутне токове борби на источном фронту у Украјини.

На Покровск креће 40.000 руских војника, пад града отвориће пут ка Дњепру и Запорожју - ДОНБАС НА ДЛАНУ!

На Покровск креће 40.000 руских војника, пад града отвориће пут ка Дњепру и Запорожју - ДОНБАС НА ДЛАНУ!

Ова вијест долази усред интензивних сукоба између руских и украјинских снага у Донбасу, посебно на правцу око Артјомовска (Бахмута), гдје се води борба за стратешке тачке које могу значајно утицати на даљи ток сукоба.

Значај Клешчејевке и Артјомовског правца

Клешчејевка је мало насеље које се налази у непосредној близини Артјомовска, који је био и остао једно од најзначајнијих мјеста сукоба. Артјомовск, познат и као Бахмут, постао је синоним за упорну и крваву борбу, будући да обје стране овај град виде као кључну стратешку тачку.

Контрола над Бахмутом и околним селима попут Клешчејевке омогућила би руским снагама бољи оперативни простор за даље напредовање ка западу, док би за Украјинце губитак тих територија значио ослабљене позиције и могућност већег повлачења.

За Русију, освајање и пробијање одбрамбених линија у Клешчејевки представља потврду њихове тактичке и војне надмоћи у том дијелу фронта, што се директно повезује са свеопштом офанзивом на источном дијелу Украјине.

Пратите нас и путем Вибера