Sve teža pozicija Ukrajine

Ruske trupe probile ukrajinsku odbranu u Kleščejevki

  • Izvor: Agencije
  • 05.09.2024. 17:12

Ruske trupe probijaju odbranu u Kleščejevki: Šta to znači za tok sukoba u Donbasu?

Vijest o tome da su jurišni odredi Oružanih snaga Ruske Federacije probili odbranu ukrajinskih snaga u oblasti Kleščejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) pruža uvid u trenutne tokove borbi na istočnom frontu u Ukrajini.

Na Pokrovsk kreće 40.000 ruskih vojnika, pad grada otvoriće put ka Dnjepru i Zaporožju - DONBAS NA DLANU!

Na Pokrovsk kreće 40.000 ruskih vojnika, pad grada otvoriće put ka Dnjepru i Zaporožju - DONBAS NA DLANU!

Ova vijest dolazi usred intenzivnih sukoba između ruskih i ukrajinskih snaga u Donbasu, posebno na pravcu oko Artjomovska (Bahmuta), gdje se vodi borba za strateške tačke koje mogu značajno uticati na dalji tok sukoba.

Značaj Kleščejevke i Artjomovskog pravca

Kleščejevka je malo naselje koje se nalazi u neposrednoj blizini Artjomovska, koji je bio i ostao jedno od najznačajnijih mjesta sukoba. Artjomovsk, poznat i kao Bahmut, postao je sinonim za upornu i krvavu borbu, budući da obje strane ovaj grad vide kao ključnu stratešku tačku.

Kontrola nad Bahmutom i okolnim selima poput Kleščejevke omogućila bi ruskim snagama bolji operativni prostor za dalje napredovanje ka zapadu, dok bi za Ukrajince gubitak tih teritorija značio oslabljene pozicije i mogućnost većeg povlačenja.

Za Rusiju, osvajanje i probijanje odbrambenih linija u Kleščejevki predstavlja potvrdu njihove taktičke i vojne nadmoći u tom dijelu fronta, što se direktno povezuje sa sveopštom ofanzivom na istočnom dijelu Ukrajine.

Pratite nas i putem Vibera