Марија Захарова

Русија упозорава Вашингтон, Лондон, Брисел: ''Не играјте се ватром!''

 • 17.05.2024. 21:40

Русија упозорава Вашингтон, Лондон, Брисел и друге западне престонице да су напади на руске регионе – играње ватром, Русија неће оставити без одговора нападе на њену територију, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

Према њеним ријечима, иза напада на руске регионе крију се амерички и британски покровитељи режима украјинског лидера Владимира Зеленског.

Украјина у великим мукама: Руси разнијели важно мјесто

Украјина у великим мукама: Руси разнијели важно мјесто

„Они не само да му шаљу ракете све већег домета и тешко наоружање, већ и одобравају њихову примјену против Русије, доприносећи тиме даљој ескалацији сукоба“, рекла је дипломата, а њена изјава је објављена на сајту МИП-а.

Коментаришући нападе украјинских снага на руску територију, Захарова је додала да је „бандеровска клика изгледа повјеровала у своју некажњивост с обзиром на честа путовања западних емисара у Кијев у посљедње вријеме“.

Војни стручњаци: Украјина не може да врати територије, преговори спасавају Кијев

Војни стручњаци: Украјина не може да врати територије, преговори спасавају Кијев

Портпарол је истакла да је кијевски режим 16. и 17. маја још једном покушао да изведе интензиван напад уз примену беспилотних летјелица авионског типа и беспилотних чамаца на Крим, Краснодарски крај и друге руске регионе. Захваљујући напорима руске ПВО, пресретнуто је и уништено више од стотину дронова.

Претходно, министар одбране Велике Британије Грант Шапс признао је да је Лондон дао одобрење Кијеву да нападне Крим оружјем које му је испоручила Британија, јер то полуострво сматра дијелом Украјине.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Револуција 1917 (Р)

  ''Револуција 1917 (Р)

 • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

  ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.