Напали Искандерима

Украјина у великим мукама: Руси разнијели важно мјесто

  • Извор: Агенције
  • 17.05.2024. 15:39

Русија је разнијела командно место бригаде украјинске војске скривено у шуми код села Стара Водолага у Харковској области.

Министарство одбране Русије наводи да је командно мјесто 302. украјинске противваздушне бригаде погођено "искандером" након извиђања беспилотним летјелицама.

"Напад је извршен на претходно извиђану локацију командног мјеста 302. противваздушне ракетне бригаде Оружаних снага Украјине које је потпуно уништено", наводи се у саопштењу министарства.

Поједини војни блогери незванично наводе да је у нападу настрадало око 35 официра у штабу и још 20 војника који су чували објекат код Харкова.


Стручњак тврди: Само ове двије нације би преживјеле ако дође до нуклеарног рата!

Стручњак тврди: Само ове двије нације би преживјеле ако дође до нуклеарног рата!

Наводно је експлодирало и складиште муниције.

Украјина је губитком командног мјеста 302. бригаде наводно остала без централизованог система управљања снагама ПВО у цијелом региону.

Украјина је током претходне ноћи, подсјетимо, напала мете у неколико руских области са више од 100 беспилотних летјелица.

Министарство одбране Русије саопштило је да су ПВО снаге и јединице Црноморске флоте уништиле 102 украјинска дрона и шест беспилотних чамаца.

Пратите нас и путем Вибера