Ријеч струке

Војни стручњаци: Украјина не може да врати територије, преговори спасавају Кијев

  • Извор: СРНА
  • 16.05.2024. 11:23

У војним круговима земаља НАТО пакта нико не вјерује да Кијев може вратити територије које је до сада изгубио у рату са Русијом, преносе војни портали.

Угледни европски бивши високи војни официри не вјерују да Украјина може да издржи руски притисак, чак ни уз подршку Запада, те да Украјинци, ако не желе коначан пораз, треба да сједну за преговарачки сто са Русима.

Пензинисани француски генерал Венсан Депорт наводи да “Суровикинову линију” не може да заузме ниједна војска на свијету.

– У једном тренутку ће морати да преговарају. Проблем за нас на Западу и за Украјинце није “добар рат, већ добри преговори”. Толико смо жељели да Украјина побиједи да нисмо могли ни да јој кажемо: “Немојте у контраофанзиву у јуну 2023”, мада је свима било очигледно да неће моћи да се пробију – рекао је Депорт.

Детаљи стравичне несреће у Хрватској: Четворо на операцији, међу њима и дијете

Детаљи стравичне несреће у Хрватској: Четворо на операцији, међу њима и дијете

Њемачки генерал у пензији Роланд Катер рекао је за ТВ канала Велт да Украјина постепено крвари.

– Оружане снаге Украјине немају довољно појачања за стварање неопходних резерви. Штавише, украјински војници су уморни, слаби и њихов морал је пао – упозорава Катер.

Он истиче да се увијек залагао за преговоре.

– Много мјесеци овог ужасног рата на исцрпљивање увијек сам се иза кулиса, не јавно у медијима, залагао да се размисли о томе који су сценарији изласка из рата могући – наводи Катер. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм