Одговор

Русија извршила највећи ваздушни напад од почетка операције

  • Извор: Телеграф
  • 26.08.2024. 20:23

Данашњи руски напад на Украјину био је највећи ваздушни удар још од почетка операције у фебруару 2022. године.

То је потврдио Микола Олешчук, командант ваздухопловних снага Украјине, а преносе "Украјинске националне новине".

Он је потврдио да су ваздушне снаге Украјине обориле 102 од 127 руских пројектила и 99 од 109 дронова. Русија је данас извела напад на чак 15 украјинских области.

Сви су га гледали на јахти са Северином, а многи не знају ко је он

Сви су га гледали на јахти са Северином, а многи не знају ко је он

Олешчук је појединачно навео којим оружјем је Русија извршила напад и шта је све коришћено: 109 дронова "шахид" - лансираних из четири руске регије и с Крима; 77 крстарећих пројектила "Кх-101" из борбених авиона изнад Волгограда и Каспијског језера; 28 крстарећих пројектила "Калибр" с површинских/подводних пловила у Црном мору; десет "Кх-59"/"Кх-69" навођених пројектила из авиона изнад Белгорода и Маријупоља; шест балистичких пројектила "Искандер-М/КН-23" из Курска, Вороњежа и с Крима; три балистичке ракете "Кинжал" испаљене су из подручја Разан и Липецк; три крстареће ракете "Кх-22" из регије Вороњеж.

Подсјетимо, руске снаге су данас гађале више локација широм Украјине. Експлозије су се чуле у Кијеву, Луцку, Запорожју, Одеси, Лавову, Харкову и другим украјинским градовима.

Стигле прогнозе стручњака: Ево каква нас зима очекује

Стигле прогнозе стручњака: Ево каква нас зима очекује

Русија је гађала између осталог и хидроелектрану у Кијеву, чије би уништење могло да доведе до потапања украјинске престонице.

"Данашњи руски напад није проузроковао критичну штету на хидроелектрани у Кијеву", рекао је Руслан Кравченко, начелник војне управе Кијевске области.

Он је додао да ће ускоро бити поново отворен пут преко бране. Најавио је и да ће грађани ускоро поновно добити струју.

Украјински званичници су саопштили да су погинуле најмање четири особе и да је дио Украјине остао без електричне енергије, а понегдје је нестала вода.

Љекари остали у шоку када су 4 године послије смрти старца Гаврила видјели његову крв

Љекари остали у шоку када су 4 године послије смрти старца Гаврила видјели његову крв

Са друге стране, украјинске снаге напале су данас руски град Саратов, када се дрон забио у стамбену вишеспратницу у Саратову, који је удаљен око 450 километара од границе са Украјином. Том приликом, једна жена је теже повријеђена.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)