Odgovor

Rusija izvršila najveći vazdušni napad od početka operacije

  • Izvor: Telegraf
  • 26.08.2024. 20:23

Današnji ruski napad na Ukrajinu bio je najveći vazdušni udar još od početka operacije u februaru 2022. godine.

To je potvrdio Mikola Oleščuk, komandant vazduhoplovnih snaga Ukrajine, a prenose "Ukrajinske nacionalne novine".

On je potvrdio da su vazdušne snage Ukrajine oborile 102 od 127 ruskih projektila i 99 od 109 dronova. Rusija je danas izvela napad na čak 15 ukrajinskih oblasti.

Svi su ga gledali na jahti sa Severinom, a mnogi ne znaju ko je on

Svi su ga gledali na jahti sa Severinom, a mnogi ne znaju ko je on

Oleščuk je pojedinačno naveo kojim oružjem je Rusija izvršila napad i šta je sve korišćeno: 109 dronova "šahid" - lansiranih iz četiri ruske regije i s Krima; 77 krstarećih projektila "Kh-101" iz borbenih aviona iznad Volgograda i Kaspijskog jezera; 28 krstarećih projektila "Kalibr" s površinskih/podvodnih plovila u Crnom moru; deset "Kh-59"/"Kh-69" navođenih projektila iz aviona iznad Belgoroda i Marijupolja; šest balističkih projektila "Iskander-M/KN-23" iz Kurska, Voronježa i s Krima; tri balističke rakete "Kinžal" ispaljene su iz područja Razan i Lipeck; tri krstareće rakete "Kh-22" iz regije Voronjež.

Podsjetimo, ruske snage su danas gađale više lokacija širom Ukrajine. Еksplozije su se čule u Kijevu, Lucku, Zaporožju, Odesi, Lavovu, Harkovu i drugim ukrajinskim gradovima.

Stigle prognoze stručnjaka: Еvo kakva nas zima očekuje

Stigle prognoze stručnjaka: Еvo kakva nas zima očekuje

Rusija je gađala između ostalog i hidroelektranu u Kijevu, čije bi uništenje moglo da dovede do potapanja ukrajinske prestonice.

"Današnji ruski napad nije prouzrokovao kritičnu štetu na hidroelektrani u Kijevu", rekao je Ruslan Kravčenko, načelnik vojne uprave Kijevske oblasti.

On je dodao da će uskoro biti ponovo otvoren put preko brane. Najavio je i da će građani uskoro ponovno dobiti struju.

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su poginule najmanje četiri osobe i da je dio Ukrajine ostao bez električne energije, a ponegdje je nestala voda.

Ljekari ostali u šoku kada su 4 godine poslije smrti starca Gavrila vidjeli njegovu krv

Ljekari ostali u šoku kada su 4 godine poslije smrti starca Gavrila vidjeli njegovu krv

Sa druge strane, ukrajinske snage napale su danas ruski grad Saratov, kada se dron zabio u stambenu višespratnicu u Saratovu, koji je udaljen oko 450 kilometara od granice sa Ukrajinom. Tom prilikom, jedna žena je teže povrijeđena.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: