Василиј Небензја

Русија ће тражити међународно признање праве природе нацистичких злочина у СССР-а

  • Извор: Танјуг
  • 17.06.2024. 12:10

Русија ће тражити званично међународно признање праве природе злочина нацистичке Њемачке над народима СССР-а, изјавио је данас стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

Он је, на питање РИА Новости да ли Русија планира да Генералној скупштини УН поднесе резолуцију о геноциду над совјетским народом током Другог свјетског рата, одговорио да је "усвајање резолуције о Сребреници (у Генералној скупштини УН у мају) постало преседан, који ће свакако утицати на даље дискусије о признавању других историјских трагедија као дјела геноцида".

Он је подсјетио да је један од "главних спонзора овог контроверзног документа била Њемачка“.

Небензја је истакао да је Руска Федерација увијек придавала велики значај очувању историјског сјећања и обнављању правде за оне који су страдали у Другом свјетском рату.

- Злочини нацистичке Њемачке против народа Совјетског Савеза, укључујући блокаду Лењинграда и масовно уништење цивила, остају једна од најболнијих тема. Наставићемо да свим расположивим средствима тражимо званично признање праве природе ових злочина и обнављање историјске истине на међународном нивоу - нагласио је Небензја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.