Војни блогери јављају

Руси пробили другу линију одбране код Очетерина, Украјинци се повлаче са положаја

  • Извор: Агенције
  • 24.04.2024. 07:04

Украјина је наводно покренула истрагу против бригаде која се без наређења повукла са положаја код Очетерина!

Поједини војни блогери објавили су снимак руске војске из центра села и констатовали да је Очетерино освојено и да противничких јединица има још само на периферији насеља.

Руси су тиме пробили другу линију одбране код Авдејевке и одмах наставили продор и већ дошли до сусједне Новобахмутовке.

Украјински канал ДипСтејт, међутим, наводи да руске трупе контролишу око половину села док је остатак у такозваној сивој зони.

Војни блогери у понедјељак су навели да је једна од украјинских бригада напустила своје положаје без наређења након чега су услиједио продор руских снага.

Језиве бројке: Шојгу открио колико је Украјина изгубила војника од почетка СВО

Језиве бројке: Шојгу открио колико је Украјина изгубила војника од почетка СВО

- Једна бригада отишла је са положаја без наређења након чега су Руси одмах ушли у насеље. Сада се воде борбе у центру са снагама друге бригаде која је требало да дође у ротацију. Биће тешко поравнати фронт у важном правцу Авдејевке - наводи добровољац Тим Златкин.

Украјина за сада није званично потврдила да је једна од бригада без наређења напустила положаје у Очеретину. Украјински војни блогер Милитарист, међутим, наводи да је покренута истрага.

- Команда Оружаних снага Украјине отворила је истрагу против 115. одвојене механизоване бригаде због напуштања положаја у Очетерину супротно наређењу - наводи Милитарист.

Наводно је цех платила 47. бригада Магура послата да "запуши рупу".

ДипСтејт наводи да одговорне за подручје гдје је дошло до пробоја чекају озбиљне провјере.

Витез Легије части: Русија чека само једно!

Витез Легије части: Русија чека само једно!

- Десили су се неки прилично чудни догађаји и као резултат тога непријатељ је почео да има озбиљне тактичке успјехе - наводи канал ДипСтејт.

Очетерино се иначе налази на доминантној коти и његова стратешка важност је велика за цијелу околину. Освајање Очетерина омогућиће руским снагама да истовремено нападну више околних насеља укључујућу Новобахмутовку и Соловјов.

Пратите нас и путем Вибера