Министар одбране Русије

Језиве бројке: Шојгу открио колико је Украјина изгубила војника од почетка СВО

  • 23.04.2024. 12:24

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је да губици украјинских снага од почетка специјалне операције руске војске износе - пола милиона војника.

Шојгу је такође рекао да руске снаге имају иницијативу дуж читаве линије раздвајања и потискују противника са линија које заузимају.

Он је на колегијуму Министарства одбране навео да су активним борбеним дејствима руске снаге преузеле контролу над насељима Первомајско, Богдановка и Новомихајловка у ДНР, а шири се зона контроле у Бердичима и Георгијевки.

Министар одбране је додао да ће руска војска у зони специјалне војне операције појачати интензитет напада на логистичке центре и складишта западног оружја.

„Појачаћемо интензитет напада на логистичке центре и базе за складиштење западног оружја. Оружане снаге Русије ће наставити да извршавају постављене задатке док се циљеви специјалне операције не достигну у потпуности“, истакао је Шојгу.

Министар је приметио да висок борбени потенцијал руских снага омогућава да се константно врши паљба на непријатеља и тиме спријечава да задржи линију одбране.

Навео је и да је руска ПВО током операције оборила 37 ваздушних балона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.