Настављена офанзива

Руси опколили Торецк

  • Извор: Агенције
  • 08.08.2024. 09:08

Руске трупе опколиле су Торецк и боре се у том граду у Доњецкој области у Украјини, изјавио је савјетник лидера Доњецке Народне Републике (ДНР) Игор Кимаковски.

Кимаковски је поновио за руски Први канал да су почеле борбе и у самом граду Торецку и да се украјинске снаге помјерају ка центру града. Према његовим ријечима, руске снаге ће ускоро ставити Торецк под своју контролу, пренијела је агенција “РИА новости”.

Руско Министарство одбране претходно је саопштило да су руске снаге за протекла 24 сата "ослободиле" село Тимофејевка у Доњецку и заузеле повољније положаје у областима Торецка, Новгородског, Воздвиженке, Гродовке и Тарасовке.

Министарство наводи да су Оружане снаге Украјине за протекла 24 сата изгубиле око 355 војника, амерички оклопни транспортер М113 и хаубицу Д-30. 

Торецк (који су украјинске власти 2016. преименовале у Џержинск) је упориште Оружаних снага Украјине од 2014, одакле су редовно гранатирале Горловку, један од највећих градова у Доњецку. Заузимање Торецка ће олакшати снабдијевање руских трупа дуж дионице пута Доњецк-Горловка-Бахмут, наводи руска агенција.

Жестоке борбе за Торецк

“Њујорк тајмс” пише да се украјинске трупе жестоко боре за Торецк, стратешки град на истоку Украјине који је под немилосрдним нападом руских снага. Недавни добици руских снага проширили су разарања на истоку Украјине која су се посљедњих мјесеци интензивирала.

Торецк је кључан за украјинску одбрану на истоку. Ако га Руси заузму могли би да напредују ка Костјантинивки, кључном логистичком центру украјинских снага.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)