СВО

Руси јуришају на кључну ''артерију'': Сирски све наде полаже у ово опако оружје

  • 17.06.2024. 15:44

Русија врши снажан притисак на украјинску одбрану "како би максимизирала исцрпљивање" украјинских трупа прије постепене испоруке западне помоћи, посебно вишенамјенских ловаца Ф-16, што би могло да преокрене рат у корист Украјине, рекао је украјински главнокомандујући Олександр Сирски.

Сирски је рекао да Русија води "активне офанзивне акције различитог интензитета" у секторима Купјанска, Покровска, Курахивска и Времивке у региону Доњецка у покушају да заузме територије и додатно деградира украјинску одбрану.

Кад не можеш да га уништиш, прогласи га безначајним: Кијев одустаје од удара на Кримски мост?

Кад не можеш да га уништиш, прогласи га безначајним: Кијев одустаје од удара на Кримски мост?

Сирски је рекао да су борбе на фронту Покровска биле посебно интензивне, гдје је АФП раније извјестио да се руске снаге у тој области приближавају кључној транзитној артерији и путевима снабдијевања који повезују цивилна чворишта, преноси Курир.

Сирски је рекао да је циљ Русије да наруши одбрану Украјине прије доласка западне помоћи.

- Непријатељ је веома свјестан да ће усљед постепеног добијања значајне количине наоружања и војне опреме од наших партнера, и доласка првих Ф-16, који ће ојачати нашу противваздушну одбрану, вријеме ради у нашу корист. И шансе Кремља за успјех ће се смањити - рекао је Сирски.

Украјина напала аеродром на територији Русије

Украјина напала аеродром на територији Русије

- Због тога, штаб руских снага тренутно чини све напоре да повећа интензитет и прошири територију непријатељстава како би максимално исцрпио наше трупе, пореметио обуку резерви и спријечио прелазак на активна офанзивна дејства - рекао је он.

Путин дао услове: Русија ће ући у мировне преговоре када Украјина одустане од чланства у НАТО

Путин дао услове: Русија ће ући у мировне преговоре када Украјина одустане од чланства у НАТО

Сирски је такође примијетио "активна непријатељства" широм фронта од Харковске области до "лијеве обале ријеке Дњепар" у области Херсон.

(Kyiv Post)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.