Актуелни премијер

Риши Сунак признао пораз на изборима

  • Извор: Телеграф
  • 05.07.2024. 08:52

Риши Сунак је признао пораз на општим изборима у Великој Британији, чиме је Кир Стармер (61) на путу да уђе у Даунинг стрит као први лабуристички премијер у земљи у 14 година.

Одлазећи премијер је рекао да је то била "тешка ноћ" за његову странку и да је преузео "одговорност" за њихове катастрофалне резултате.

"Лабуристичка партија је побиједила на овим општим изборима и позвао сам сер Кира Стармера да му честитам на побједи", рекао је он.

Резултати се још пребројавају, али излазна анкета је показала да су лабуристи освојили 410 посланичких мјеста - што је више него дупло више од броја оних који су освојили на посљедњим изборима и дајући им већину од 170 у Доњем дому.

Конзервативци су уништени, избрисани...

Конзервативци су уништени, избрисани...

Резултати су показали да је нација чврсто окренула леђа Торијевцима, а некада доминантна странка смањена на само 131 посланика - што је њен најмањи број у историји, предвиђа излазна анкета.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм