Опозив предсједника

Републиканци објавили извјештај на 300 страна о Бајденовој злоупотреби функције

  • 19.08.2024. 18:52

Три републиканска комитета која су водила истрагу о опозиву предсједника Џозефа Бајдена објавила су извјештај у којем се наводи да је понашање предсједника САД било за опозив.

Си-Ен-Ен наводи да републиканци ипак нису послали званичну препоруку Представничком дому да настави са импичментом већ су "само" објавили извјештај на 291 страници гдје се наводи да је Бајден "свјесно учествовао" у завјери да искористи своју функцију док је био потпредсједник како би финансијски помогао својој породици.

"Наша истрага о опозиву јасно показује да је Џо Бајден злоупотребио своју јавну функцију за приватну финансијску корист породице Бајден и Бајденових пословних сарадника", навео је предсједавајући правосудног комитета Представничког дома Џим Џордан.

Чињенице говоре саме за себе, а демократе више не могу да прикривају истину за предсједника Бајдена, додао је он.


"Док демократе ове недјеље славе Џоа Бајдена и крунишу Камалу Харис као његовог насљедника, Американци би требало да се сете реалности Бајден-Харисове администрације: криминала, хаоса и корупције", поручио је Џордан. 

Републиканци су објавили извјештај на дан када почиње Национална конвенција Демократске странке у Чикагу, на којој се очекује и обраћање Бајдена.

"Бајден, дабоме, неће бити опозван јер за ово је потребна двотрећинска већина у Сенату. Али то није поента овог геста, већ порука коју републиканци шаљу демократама да су они политички опозвали Трампа два пута, и да им се сада овим враћа. А то да је Бајден продавао утицај преко свог брата и сина, то већ и врапци на грани знају", каже дугогодишњи новинар РТ Америка и аутор емисије "Глас из Америке", Небојша Малић.

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Портрет умјетника: Милко Манчевски, документарни програм

    ' Портрет умјетника: Милко Манчевски, документарни програм

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм