Opoziv predsjednika

Republikanci objavili izvještaj na 300 strana o Bajdenovoj zloupotrebi funkcije

  • 19.08.2024. 18:52

Tri republikanska komiteta koja su vodila istragu o opozivu predsjednika Džozefa Bajdena objavila su izvještaj u kojem se navodi da je ponašanje predsjednika SAD bilo za opoziv.

Si-Еn-Еn navodi da republikanci ipak nisu poslali zvaničnu preporuku Predstavničkom domu da nastavi sa impičmentom već su "samo" objavili izvještaj na 291 stranici gdje se navodi da je Bajden "svjesno učestvovao" u zavjeri da iskoristi svoju funkciju dok je bio potpredsjednik kako bi finansijski pomogao svojoj porodici.

"Naša istraga o opozivu jasno pokazuje da je Džo Bajden zloupotrebio svoju javnu funkciju za privatnu finansijsku korist porodice Bajden i Bajdenovih poslovnih saradnika", naveo je predsjedavajući pravosudnog komiteta Predstavničkog doma Džim Džordan.

Činjenice govore same za sebe, a demokrate više ne mogu da prikrivaju istinu za predsjednika Bajdena, dodao je on.


"Dok demokrate ove nedjelje slave Džoa Bajdena i krunišu Kamalu Haris kao njegovog nasljednika, Amerikanci bi trebalo da se sete realnosti Bajden-Harisove administracije: kriminala, haosa i korupcije", poručio je Džordan. 

Republikanci su objavili izvještaj na dan kada počinje Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu, na kojoj se očekuje i obraćanje Bajdena.

"Bajden, dabome, neće biti opozvan jer za ovo je potrebna dvotrećinska većina u Senatu. Ali to nije poenta ovog gesta, već poruka koju republikanci šalju demokratama da su oni politički opozvali Trampa dva puta, i da im se sada ovim vraća. A to da je Bajden prodavao uticaj preko svog brata i sina, to već i vrapci na grani znaju", kaže dugogodišnji novinar RT Amerika i autor emisije "Glas iz Amerike", Nebojša Malić.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem Vibera