Терористички напад

Рана која и данас крвари: Годишњица највеће трагедије у историји савремене Русије

  • 01.09.2024. 11:00

Трагедија која се догодила 1. септембра 2004. године у Беслану и даље је за Русију отворена рана која наставља да крвари, наводи се на Телеграм каналу руског Министарства спољних послова.

„Данас се у Русији и иностранству тугује за невиним жртвама терористичког напада. Ова рана за цијелу нашу земљу остаје незалијечена и наставља да крвари“, наводи се у саопштењу министарства.

„Терористи, подстакнути западним ′режисерима‵ жељели су да дестабилизују руско друштво, створе међунационални и међуверски раздор. Упркос свему, наше друштво је издржало. На мјесту школе коју су терористи уништили, изграђене су двије нове, опремљене по најсавременијим стандардима“, додаје се у тексту.

Маск послије хапшења Дурова: Било би ми паметно да ограничим своја путовања!

Маск послије хапшења Дурова: Било би ми паметно да ограничим своја путовања!

Министарство је истакло да се Русија поново суочава са терористичком пријетњом.

„Колективни Запад води хибридни рат против наше земље, користећи, између осталог, терористичке и екстремистичке групе“, додала је руска дипломатска служба.

„Русија остаје чврсто привржена принципијелној борби против тероризма и позива на обједињавање напора међународне заједнице у борби против овог зла, уз централну координациону улогу УН“, нагласило је руско Министарство спољних послова.

Колапс украјинске одбране: Зашто је Покровск толико важан?

Колапс украјинске одбране: Зашто је Покровск толико важан?

Подсјетимо, терористички напад у школи у Беслану, у којем су погинуле 334 особе, укључујући 318 талаца, од којих је 186 било дјеце, догодио се ујутро 1. септембра 2004. године.

Терористи су у школску салу утерали више од хиљаду талаца, укључујући и малу дјецу. Људи су три дана насилно држани у школи без хране и воде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ’Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет'.