Teroristički napad

Rana koja i danas krvari: Godišnjica najveće tragedije u istoriji savremene Rusije

  • 01.09.2024. 11:00

Tragedija koja se dogodila 1. septembra 2004. godine u Beslanu i dalje je za Rusiju otvorena rana koja nastavlja da krvari, navodi se na Telegram kanalu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Danas se u Rusiji i inostranstvu tuguje za nevinim žrtvama terorističkog napada. Ova rana za cijelu našu zemlju ostaje nezaliječena i nastavlja da krvari“, navodi se u saopštenju ministarstva.

„Teroristi, podstaknuti zapadnim ′režiserima‵ željeli su da destabilizuju rusko društvo, stvore međunacionalni i međuverski razdor. Uprkos svemu, naše društvo je izdržalo. Na mjestu škole koju su teroristi uništili, izgrađene su dvije nove, opremljene po najsavremenijim standardima“, dodaje se u tekstu.

Mask poslije hapšenja Durova: Bilo bi mi pametno da ograničim svoja putovanja!

Mask poslije hapšenja Durova: Bilo bi mi pametno da ograničim svoja putovanja!

Ministarstvo je istaklo da se Rusija ponovo suočava sa terorističkom prijetnjom.

„Kolektivni Zapad vodi hibridni rat protiv naše zemlje, koristeći, između ostalog, terorističke i ekstremističke grupe“, dodala je ruska diplomatska služba.

„Rusija ostaje čvrsto privržena principijelnoj borbi protiv terorizma i poziva na objedinjavanje napora međunarodne zajednice u borbi protiv ovog zla, uz centralnu koordinacionu ulogu UN“, naglasilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kolaps ukrajinske odbrane: Zašto je Pokrovsk toliko važan?

Kolaps ukrajinske odbrane: Zašto je Pokrovsk toliko važan?

Podsjetimo, teroristički napad u školi u Beslanu, u kojem su poginule 334 osobe, uključujući 318 talaca, od kojih je 186 bilo djece, dogodio se ujutro 1. septembra 2004. godine.

Teroristi su u školsku salu uterali više od hiljadu talaca, uključujući i malu djecu. Ljudi su tri dana nasilno držani u školi bez hrane i vode.

Pratite nas i putem Vibera