Руски предсједник

Путинов одговор Америци: Мораћемо да покренемо производњу тих ударних система!

  • Извор: РТ Балкан
  • 29.06.2024. 08:27

Русија треба да реагује на акције САД и треба да почне да производи ракете средњег и кратког домета, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин на састанку са члановима Савјета безбједности Русије.

Он је предложио да се размотри питање даљих корака Русије у вези са једностраним мораторијумом на распоређивање ракета средњег и кратког домета копненог базирања.

Путин је подсјетио да су се САД пре неколико година под измишљеним изговором повукле из тог споразума и саопштиле да ће производити те ракетне системе.

Украјина не може да држи линије, наређена хитна евакуација: Руси улазе у веома битан град?

Украјина не може да држи линије, наређена хитна евакуација: Руси улазе у веома битан град?

"Ми смо 2019. године саопштили да нећемо производити те ракете и да их нећемо распоређивати све док САД не буду распоређивале те системе у неком региону свијета", подсетио је Путин.

Међутим, како је истакао руски предсједник, Америка данас не само да производи ракете средњег и кратког домета, него их и пребацује у Европу – на војне вјежбе у Данску.

Министар одбране Русије наредио Генералштабу: Реагујте на провокације Американаца!

Министар одбране Русије наредио Генералштабу: Реагујте на провокације Американаца!

"Недавно је саопштено да се ракете налазе на Филипинима. Притом се не зна се да ли су те ракете извезли или не. У сваком случају, треба да реагујемо на то и да донесемо одлуке шта ћемо морати да урадимо у тој области. Судећи по свему, мораћемо да покренемо производњу тих ударних система, а онда, у зависности од развоја ситуације, доносићемо одлуке о томе гдје ће бити распоређене, ако то буде неопходно за осигуравање наше безбједности", поручио је Путин.

"Руски војници чине све за безбједност Донбаса"

Он је рекао да руски војници који се налазе на линији раздвајања чине све како би осигурали безбједност Донбаса. Предсједник је истакао да је ријешавање безбједносних питања најважније за Донбас и Новорусију.

"Знамо да наши војници на контакт линији чине све по том питању", рекао је Путин на састанку са дипломцима Руске академије народне привреде и јавне управе при предсједнику Русије (РАНХиГс).

Међутим, како је додао, апсолутно је немогуће да се за касније одлаже рјешавање социјалних, економских питања и развој економије региона.

"Та питања се морају сада рјешавати, паралелно са борбеним задацима. Зато се надам да ћете уложити максимум напора како би урадили све што је потребно", рекао је Путин, обраћајући се предсједнику владе ДНР Евгенију Солнцеву.

Руски лидер је такође констатовао да се обнова Луганске Народне Републике одвија прилично брзим темпом, упркос борбама које се воде у републици."Тамо постоји јако добар индустријски потенцијал. Већ је почео развој, упркос проблемима повезаним са безбједношћу", констатовао је руски лидер.

Како је истакао, ЛНР је неотуђиви дио Русије, стога животни стандард људи који тамо живе треба да буде у складу са нивоом цијеле Русије.

"Луганска Народна Република, као и све историјске територије Русије, неодвојиви је дио Руске Федерације. Животни стандард људи на овим територијама треба у потпуности, у свим правцима да одговара животном стандарду и могућностима на територији цијеле Русије. То је тежак, али апсолутно изводљив задатак, а одговарајући ресурси су издвојени", рекао је руски лидер.

Пратите нас и путем Вибера