Инаугурације

Путин: Сами ћемо одређивати судбину Русије

  • Извор: Спутник Србија
  • 07.05.2024. 11:52

Предсједник Русије Владимир Путин обратио се грађанима по ступању на предсједничку дужност и поручио да ће народ сам одлучивати о будућности земље.

Захвалио је на повјерењу које му је указано.

Захвалио је грађанима у свим регионима, као и онима на историјским територијама који су одбранили своје право да буду дио Русије и свима који се боре за Русију, за повјерење које су му указали и подршку.

"У овим свечаним и одговорним тренуцима ступања на дужност предсједника, желим да искрено захвалим грађанима Русије у свим регионима наше земље, становницима наших историјских земаља који су бранили право да буду са Отаџбином, желим да се поклоним нашим херојима, учесницима специјалне војне операције и свима који се боре за отаџбину. Још једном хвала на указаном повјерењу и подршци“, рекао је он.


АТВ на инаугурацији: Путин положио заклетву и започео нови мандат

АТВ на инаугурацији: Путин положио заклетву и започео нови мандат

"Обраћам се сваком грађанину Русије. Само што сам изговорио заклетву, а ту је суштина предсједничке функције - служити народу и штитити Русију, то је част, обавеза и свети дуг", рекао је он и поручио грађанима да ће о судбини земље одлучивати они сами.

Како је истакао, увјерен је да ће земља на достојанствен начин преживјети тежак период и постати још јача.

"Увјеравам вас да ће и убудуће интереси, безбједност народа Русије за мене бити изнад свега", рекао је Путин и додао да се велики циљеви могу остварити само заједно са народом.

Резултати његовог рада у оквиру новог предсједничког мандата зависиће од јединства читавог друштва, нагласио је Путин и додао да ће чинити све што је у његовој моћи да оправда повјерење Руса.

"Наглашавам: резултати тог рада ће пресудно зависити од нашег јединства, од заједничке тежње да радимо на корист домовине, да је бранимо и да улажемо максималне напоре", увјерен је Путин.


Додик, Цвијановићева и Вишковић на отварању Арнаудије

Додик, Цвијановићева и Вишковић на отварању Арнаудије

Он је додао да је неопходно осигурати да се настави развој земље у наредним деценијама, одгајити и васпитати млада покољења који ће јачати моћ Русије.

"Морамо да осигурамо да се поуздано настави развој земље у деценијама које слиједе, да одгајимо и васпитамо млада покољења која ће јачати моћ Русије, развијати нашу државност у чијој основи је међунационална слога, очување традиција свих народа који живе у Русији", истакао је предсједник.

Руски предсједник је такође указао да се не смије заборавити трагична цијена унутрашњих потреса и превирања и да због тога политички систем у Русији мора да буде стабилан.

Како је рекао, Русија не одбија дијалог са Западом.

"Ми не одбијамо дијалог са западним државама. Избор је њихов: да ли и даље намјеравају да коче развој Русије, да наставе политику агресије, притисак на нашу земљу који не престаје годинама или ће тражити пут ка сарадњи и миру", нагласио је Путин.

Русија је, према његовим ријечима, спремна да јача добре односе са већином свијета.

"Били смо, а и сада смо отворени за јачање добрих односа са свим земљама које у Русији виде поузданог и поштеног партнера. И то је заиста већина у свијету", навео је он.

Путин је завршио говор ријечима да је увјерен у побједу Русије.

"Ми смо јединствен и велики народ. И заједно ћемо савладати све препреке, остварити све што смо замислили. Заједно ћемо побиједити", закључио је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.