Предсједник Русије

Путин разријешио дужности руског амбасадора у САД: Успјешно обавио своју мисију

  • 10.10.2024. 11:07

Предсједник Русије Владимир Путин је указом разријешио досадашњег амбасадора у Сједињеним Америчким Државама Анатолија Антонова те дужности, као и дужности сталног посматрача Руске Федерације при Организацији америчких држава.

Како је јавио Интерфакс, предсједнички указ од 10. октобра објављен је на званичном интернет порталу правних информација.

Руско Министарство спољних послова саопштило је прошле суботе да је Антонов завршио своју службу у Вашингтону. Дипломата је био именован за руског амбасадора у САД у августу 2017. године.

Помоћник руског предсједника Јуриј Ушаков је 7. октобра рекао новинарима да се тренутно ради на избору новог руског амбасадора у САД, који би замијенио Антонова.

"Амбасадор је радио за нас доста дуго. Радио је у заиста тешким условима, када су односи (са САД) били практично на нули. Радио је без сталних контаката са представницима америчке администрације. Посао је био тежак”, рекао је Ушаков, преноси Тан‌југ.

Он је додао да је Антонов "успјешно обавио своју мисију", као и да је "сада ред да на ову важну функцију буде именована друга особа".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да повратак Антонова не значи смањење руске дипломатске мисије у САД.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Гола наука (Р)

    ' Гола наука (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.