ATV

Ide u Kinu

Putin prvi put napušta Rusiju nakon optužnice

 • Izvor: Agencije
 • 19.09.2023. 19:22

Ruski predsjednik Vladimir Putin otputovaće u Peking u oktobru na razgovore sa svojim kineskim kolegom Si Đinpingom, što je njegovo prvo poznato putovanje u inostranstvo otkako je Međunarodni krivični sud (MKS) izdao nalog za njegovo hapšenje.

Nikolaj Patrušev, sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti, rekao je da pokušaj Zapada da obuzda Rusiju i Kinu treba da produbi saradnju između dvije sile.

"Radujemo se temeljnim bilateralnim razgovorima između ruskog predsjednika Vladimira Putina i kineskog predsjednika Si Đinpinga u oktobru u Pekingu", rekao je Patrušev na sastanku u Moskvi sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem, a prenosi agencija "Interfaks".

Međunarodni sud izdao je nalog za hapšenje Putina

Putin ć́e prisustvovati trecćem Forumu Pojas i put, na koji ga je Si pozvao tokom posjete Moskvi u martu. Nekoliko dana prije posjete Sija, Međunarodni krivični sud (MKS) izdao je nalog za hapšenje Putina zbog nezakonite deportacije stotine djece iz Ukrajine, što Moskva poriče.

Kremlj je rekao da je nalog dokaz neprijateljstva Zapada prema Rusiji, koja je pokrenula krivični postupak protiv tužilaca MKS-a i sudija koji su izdali nalog. Patrušev, blizak Putinov saveznik, rekao je da Rusija želi da razvija svoje veze s Kinom.

Rusija je posvećena progresivnom razvoju i jačanju rusko-kineskih odnosa", rekao je Patrušev i dodao da dvije sile imaju 'sveobuhvatno partnerstvo i stratešku saradnju'.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.