Руски предсједник

Путин: Потребне су нам писане гаранције Запада

  • Извор: СРНА
  • 14.03.2024. 09:13

Руски предсједник Владимир Путин рекао је, коментаришући могућност "фер споразума" са Западом, да никоме не верује, али да су Русији потребне писане гаранције.

- Ове гаранције требају да буду у писаној форми и довољно добре за нас и нешто у шта бисмо ми вјеровали. То је оно о чему ја говорим - рекао је Путин у интервјуу телевизији "Русија један" и агенцији РИА-Новости.

Путин је додао да је тренутно прерано разговарати о овој перспективи.

- Али, сигурно не бисмо насједали на некаква празна обећања - рекао је руски предсједник.

Путин је прецизирао да више воли да се ослања на чињенице, а не на "добре намјере и причу да се свакоме може вјеровати".

- Никада не бисмо урадили било шта што је у супротности са интересима наше земље - нагласио је предсједник Руске Федерације.

Путин није искључио могућност да Русија, уколико САД обаве нуклеарне тестове, учини исто.

- Ако обаве такве тестове, не искључујем - није неопходно да нам то буде потребно или не, потребно је да још да размислимо о томе - али не искључујем да и ми можемо да урадимо исто - изјавио је руски предсједник.

Путин је напоменуо да постоји споразум о забрани таквих тестова. САД нису ратификовале Уговор о свеобухватној забрани нуклеарних проба, а Русија је, да би одржала паритет, повукла ратификацију, подсјетио је Путин и додао да се Москва придржава тог споразума.

Он је рекао да се у САД разматрају овакви тестови због чињенице да, када се појаве нове бојеве главе, поједини стручњаци сматрају да није довољно тестирати их само на рачунару, већ и у њиховом природном облику.

- То су идеје у одређеним круговима у САД, оне лебде унаколо и имају плодно тло. Знамо за ово. И пратимо - навео је руски предсједник.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм