Предсједник Русије

Путин открио шта би довело до моменталног прекида борби у Украјини и почетка преговора

  • Извор: Телеграф
  • 04.07.2024. 12:28

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да би мировни план Москве за Украјину омогућио моментални прекид борби и почетак преговора између зараћених страна.

"Средином јуна представили смо још једну опцију за рјешавање (сукоба у Украјини), која би, уколико би украјинска страна, а што је најважније њени западни спонзори, били спремни да је прихвате, омогућила да буквално одмах прекинемо борбена дејства, сачувамо људске животе и започнемо преговоре", објаснио је Путин на састанку Шангајске организације за сарадњу (ШОС) у Астани.

Он је нагласио да се Русија одувијек залагала за мирно рјешавање украјинске кризе.

"Русија се увијек залагала за мирно политичко-дипломатско рјешење ситуације у Украјини - кризе која је настала као резултат апсолутно дрске политике Сједињених Америчких Држава и њихових сателита", рекао је он коментаришући ситуацију око Украјине.

Путин је захвалио учесницима Шангајске организације за сарадњу (ШОС) на њиховим приједлозима и иницијативама за рјешавање сукоба у Украјини и додао да ће их Русија размотрити.

Додао је да на евроазијском континенту и даље постоје потенцијална жаришта сукоба, чије ће ширење бити испуњено "хаосом и нестабилношћу", то је према његовим ријечима, Блиски исток и ситуација у Појасу Газе.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм