Предсједник Русије

Путин: Напето је

  • Извор: Б92
  • 08.11.2023. 11:00

Ситуација у свијету и даље је напета и земљама Заједнице Независних Држава потребно је много рада да би се осигурала безбједност, изјавио руски предсједник.

Важно је, како је додао Владимир Путин, да се у потпуности искористе прогностички и информационо-аналитички потенцијал њихових савјета безбједности.

Путин је, обраћајући се учесницима 11. састанка секретара савјета безбједности земаља ЗНД, који је отворен у сриједу у Москви, рекао и да се глобална нестабилност пројектује и на Евроазију.

У Луганску извршен атентат на руског пуковника Михаила Филипоненка

У Луганску извршен атентат на руског пуковника Михаила Филипоненка

"Штавише, дејства неких држава директно су усмјерена на подривање легитимне власти, друштвене стабилности и традиционалних вриједности у земљама ЗНД, на нарушавање наших традиционалних блиских трговинских, кооперативних и културних веза. И даље постоје заједничке пријетње, као што су као што су тероризам и организовани криминал, трговина дрогом и илегална миграција, радикализам и екстремизам, као и ризици у области економске, информационе, технолошке и биолошке безбједности", додао је Путин.

Он је истакао да све то захтјева не само координисану колективну реакцију, већ и велики превентивни рад.

Агент ЦИА дрогирао, па силовао жене: Узбуну дигла нага жртва са терасе

Агент ЦИА дрогирао, па силовао жене: Узбуну дигла нага жртва са терасе

"Између осталог, посебно је важно да се у потпуности искористе прогностичарски, информациони и аналитички потенцијал савјета безбједности – за дубинско и свеобухватно проучавање ситуације на простору ЗНД и у свијету уопште, за јасно одређивање приоритета, благовремено кориговање докумената стратешког планирања", закључио је предсједник Русије.

Руски предсједник увјерен је да ће сарадња преко савјета безбједности наставити да служи јачању стабилности и безбједности земаља ЗНД и развијању координисаних приступа за постизање заједничких циљева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм