Predsjednik Rusije

Putin: Napeto je

  • Izvor: B92
  • 08.11.2023. 11:00

Situacija u svijetu i dalje je napeta i zemljama Zajednice Nezavisnih Država potrebno je mnogo rada da bi se osigurala bezbjednost, izjavio ruski predsjednik.

Važno je, kako je dodao Vladimir Putin, da se u potpunosti iskoriste prognostički i informaciono-analitički potencijal njihovih savjeta bezbjednosti.

Putin je, obraćajući se učesnicima 11. sastanka sekretara savjeta bezbjednosti zemalja ZND, koji je otvoren u srijedu u Moskvi, rekao i da se globalna nestabilnost projektuje i na Еvroaziju.

U Lugansku izvršen atentat na ruskog pukovnika Mihaila Filiponenka

U Lugansku izvršen atentat na ruskog pukovnika Mihaila Filiponenka

"Štaviše, dejstva nekih država direktno su usmjerena na podrivanje legitimne vlasti, društvene stabilnosti i tradicionalnih vrijednosti u zemljama ZND, na narušavanje naših tradicionalnih bliskih trgovinskih, kooperativnih i kulturnih veza. I dalje postoje zajedničke prijetnje, kao što su kao što su terorizam i organizovani kriminal, trgovina drogom i ilegalna migracija, radikalizam i ekstremizam, kao i rizici u oblasti ekonomske, informacione, tehnološke i biološke bezbjednosti", dodao je Putin.

On je istakao da sve to zahtjeva ne samo koordinisanu kolektivnu reakciju, već i veliki preventivni rad.

Agent CIA drogirao, pa silovao žene: Uzbunu digla naga žrtva sa terase

Agent CIA drogirao, pa silovao žene: Uzbunu digla naga žrtva sa terase

"Između ostalog, posebno je važno da se u potpunosti iskoriste prognostičarski, informacioni i analitički potencijal savjeta bezbjednosti – za dubinsko i sveobuhvatno proučavanje situacije na prostoru ZND i u svijetu uopšte, za jasno određivanje prioriteta, blagovremeno korigovanje dokumenata strateškog planiranja", zaključio je predsjednik Rusije.

Ruski predsjednik uvjeren je da će saradnja preko savjeta bezbjednosti nastaviti da služi jačanju stabilnosti i bezbjednosti zemalja ZND i razvijanju koordinisanih pristupa za postizanje zajedničkih ciljeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: