Руски предсједник

Путин: Највеће поморске вјежбе у посљедњих 30 година, морамо бити спремни за сваки сценарио

  • Извор: Спутник Србија
  • 10.09.2024. 15:09

Русија одржава највеће поморске маневре у посљедњих 30 година, рекао је предсједник Русије Владимир Путин који преко видео-везе прати вјежбе "Океан-2024".

- Русија мора да буде спремна за сваки развој догађаја, а руска војска да буде у стању да одбије војну агресију на било ком правцу - поручио је он и додао да ће Русија наставити да јача морнарицу и све друге видове Оружаних снага и да развија њихове капацитете, укључујући и нуклеарне снаге.

Путин је упозорио да САД настоје да остваре војну доминацију и провоцирају трку у наоружању.

- Американци већ раде на пребацивању и размјештању својих ракета у Азијско-пацифичком региону - истакао је он.

По његовим ријечима, Русија ће наставити да јача своју морнарицу и све врсте снага и повећава њихове способности, изјавио је руски председник Владимир Путин.

- Наставићемо да јачамо нашу морнарицу, укључујући њену стратешку нуклеарну компоненту. Систематски и свеобухватно ћемо унапређивати све родове војске, повећавати ударне способности, унапређивати обуку бродских посада, обалних и авијацијских јединица, узимајући у обзир реална искуство из борби и учинити све што је потребно за поуздану заштиту Русије и наших грађана - рекао је Путин током командно-постне вежбе "Океан-2024".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.