Руски предсједник

Путин: Модернизација нуклеарног оружја скоро на 100 одсто

  • Извор: СРНА
  • 23.02.2024. 10:51

Модернизација наоружања стратешких нуклеарних снага Руске Федерације достигла је 95 одсто, у поморским снагама је скоро 100 одсто, док су завршене пробе нових офанзивних система, нагласио је руски предсједник Владимир Путин у свом видео-обраћању поводом националног празника Дана бранилаца отаџбине.

"Ниво нашег модерног наоружања и опреме у стратешким нуклеарним снагама је скоро 95 одсто, док је у поморским снагама `нуклеарна тријада` на скоро стотину одсто. Почели смо и серијску производњу нових хиперсоничких пројектила `Циркон`. Пробе других офанзивних система су близу краја", истакао је Путин.

Он је подсјетио да су нове стратешке подморнице ушле у војну службу у децембру, те да су прије неколико дана у Казању четири стратешка бомбардера "Ту-160" пребачена опружаним снагама, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Путин је недавно лично прегледао и летио у бомбардерима "Ту-160" . 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм