Састанак у Сочију

Путин и Лукашенко: Америка рукама Украјинаца користи касетну муницију

  • Извор: РТ Балкан
  • 15.09.2023. 13:20

Сједињене Америчке Државе допуштају себи чак и оно што саме сматрају злочином, користе касетну муницију рукама украјинске војске у пуном капацитету, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин на састанку са предсjедником Бјелорусије Александром Лукашенком у Сочију.

"Вашингтон вjерује да је то злочин, али даје себи за право да то ради. Управо то је главни проблем међународних односа. Због тога нам се огромна већина земаља придружује у борби за стварање мултиполарног свијета", појаснио је председник.

Ситуација коју намећу САД готово никоме не одговара, па чак ни савезницима Вашингтона према којима се односе као према подређенима, навео је Путин.

Lavrov: Moskva će razmotriti ozbiljne prijedloge za rješenje sukoba u Ukrajini

Lavrov: Moskva će razmotriti ozbiljne prijedloge za rješenje sukoba u Ukrajini

Већ 300.000 добровољаца пријавило се за учешће у Специјалној војној операцији (СВО) у Украјини, додао је Путин и истакао да су ти храбри људи спремни да жртвују животе за отаџбину, штитећи интересе Русије.

Америка је сама себи највећа пријетња

Русија не представља пријетњу никоме, за разлику од САД које саме кажу да пријетње долазе из Бијеле куће, казао је Путин.

"Највећу пријетњу, која постоји у свијету, стварају данашње владајуће елите, које саме о томе говоре. Прије неколико година бивши министар одбране, господин Гејтс ако се не варам, казао је да највећа пријетња самој Америци долази са територије на којој се налази Капитол, по мом мишљењу, или Бијела кућа", указао је лидер Русије.

"Nizak intelektualni potencijal": Podoljak vrijeđao Kinu i Indiju, Peking zatražio pojašnjenje!

Сједињене Америчке Државе су на ријечима јаке, позивају на мировне преговоре, а заправо покушавају све да ријеше силом, санкцијама, финансијским ограничењима, пријетњама или ратом, казао је Путин.

Русија никада није одбила преговоре

Тако је прокоментарисао изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена о мировним преговорима који је рекао да ће "Русија и Украјина отплесати свој танго".

"Американци сами не знају да плешу. Танго је права умјетност, али Украјина не смије да заборави свој национални плес 'гопак', јер ће на крају сви играти 'барињу' или 'казачок', традиционалне игре словенских народа СССР. У супротном ће играти како јој други свирају", истиче Путин.

Русија никада није одбила преговоре, ако је друга страна спремна нека каже директно и направи корак ка томе, закључио је.

Русија је све надомјестила

У Русији је економија стабилна и поуздана, рекао је предсједник Русије.

Putin će posjetiti Sjevernu Koreju, evo šta je dobio od Kim Džong Una na poklon

Putin će posjetiti Sjevernu Koreju, evo šta je dobio od Kim Džong Una na poklon

Према његовим ријечима, стање у економији Руске Федерације одражава се и на ситуацију у Бјелорусији, с обзиром на то да су обе чланице Савезне државе и да имају заједничке интересе и обавезе у одређеним сферама, о чему је на данашњем састанку било ријечи.

"Наши европски партнери кажу да су били принуђени да смање сарадњу са нама, због тога сада трпе губитке, изгубили су огромну корист", истиче Путин и тврди да је Русија све надомијестила и да ће се у скоријем периоду отворити огромна предузећа на глобалном нивоу.

Погледајте одушевљење Ким Џонг Уна када је видио авион Су-35

Погледајте одушевљење Ким Џонг Уна када је видио авион Су-35

Путин је бјелоруског колегу информисао и о темама недавног састанка са сјевернокорејским лидером Ким Џонг Уном и пренио му оно што је тада речено о ситуацији у региону и Украјини.

"Бјелорусија, Русија и Сјеверна Кореја треба да размишљају о тројној сарадњи", предложио је Лукашенко.

Подсјетимо, данашњи сусрет Путина и Лукашенка је један од редовних састанака руског и бјелоруског предсједника у којима разговарају о односима и интеракцији Москве и Минска "прије свега у економској сфери".

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм