"Русија није почела рат у Донбасу"

Путин: Бесмислице да ће Русија напасти Европу - Запад мисли да је рат цртани филм!

  • Извор: АТВ
  • 29.02.2024. 11:16

Руски предсједник Владимир Путин истакао је да Русија није почела рат у Донбасу, али да ће учинити све да га заврши и искоријени нацизам, да заврши све задатке специјалне војне операције и заштити своје грађане.

„Вишеструко су повећане борбене способности оружаних снага, наше јединице чврсто држе иницијативу. Они самоувјерено напредују у низу оперативних праваца и ослобађају нове територије“, додао је Путин.

Уживо: Путин се обраћа Федералној скупштини

Уживо: Путин се обраћа Федералној скупштини

Што се тиче односа са САД, Вашингтон предузима отворено непријатељске активностима настојећи да Русији нанесе стратешки пораз на фронту.

"Запад је изазвао сукобе у многим земљама свијета и упркос томе тврди да је Русија та која је спремна да „нападне“ Европу. Све што смишља Запад реално нас води ка опасности од сукоба са примјеном нуклеарног оружја , а то значи уништења цивилизације", поручио је он.



"Активности САД и савезника довели су до демонтирања система европске безбједности. Мора се радити на новим контурама јединствене и недјељиве безбједности Европе. Русија је спремна за дијалог са свима ко је за то заинтересован. Без суверене, јаке Русије, није могућ никакав одржив свјетски поредак", истакао је он.

Тврдње да се Русија спрема да нападне Европу Путин је назвао глупошћу.

„Запад је изазвао сукоб у Украјини, на Блиском истоку и у другим регионима свијета. И наставља да лаже. Сада, без икаквог стида, изјављују да Русија наводно намјерава да нападне Европу. Схватамо да они само причају глупости“, констатовао је Путин.

Руски војници данас дјелују непоколебљиво и пожртвовано на фронту, оцијенио је руски лидер.

„Заштита и јачање суверенитета данас се одвија у свим правцима. И прије свега, наравно, на фронту, гдје се наши војници боре непоколебљиво и пожртвовано“, рекао је Путин.

Путин је додао да су на Западу почели да говоре о слању војних контингената НАТО у Украјину.

"Али, ми се сјећамо судбине оних који су слали контингенте на територију наше земље. Сада ће посљедице по оне који би кренули у интервенцију бити далеко трагичније. Они морају да схвате да и ми имамо оружје које може да уништава циљеве на њиховој територији. То су људи који нису прошли кроз тешка искушења. Они су заборавили шта је рат. Они мисле да је то цртани филм", рекао је Путин.

Никоме нећемо дозволити да се мијеша у наше унутрашње ствари

Путин је поручио да Русија никоме неће дозволити да се мијеша у њене унутрашње ствари.

"Тзв. Запад, са својим колонијалним навикама и обичајем да по цијелом свијету распирује националне сукобе, настоји не само да блокира наш развој.

Уживо: Путин се обраћа Федералној скупштини

Уживо: Путин се обраћа Федералној скупштини

"Умјесто Русије њима је потребна зависан, одумирући простор гдје могу да раде шта год хоће. Они би да са Русијом ураде исто оно што су урадили у многим дијеловима свијета, укључујући Украјину; да унесу међу нас раздор и да нас ослабе изнутра. Али, прерачунали су се - то је данас потпуно очигледно - суочили су се са чврстим ставом и одлучношћу нашег мултинационалног народа. Представници разних етничких група, култура, конфесија на дјелу су показали да је јединство нашег народа колосална снага која све побјеђује", рекао је руски предсједник.

Сами ћемо одређивати свој пут у чувати традиције, решавати задатке базирајући се на нашем погледу на свијет.

"Апсолутна већина руских грађана подржала је специјалну операцију у Украјини", истакао је Путин.

Обраћању руског предсједника Федералној скупштини присуствује и новинар из Републике Српске Даринка Петровић.

Пратите нас и путем Вибера