Министар најавио

Први на свијету уводе ову забрану: "Доста нам је зелених глупости"

  • 07.11.2023. 11:57

Италија ће забранити вјештачку храну, рекао је италијански министар пољопривреде Франческо Лолобриђида на скупу Европских конзервативца и реформиста (ЕЦР).

Италија је тако прва земља на свијету која се одлучила за тај корак.

"Италија ће бити прва нација без синтетичке хране и жели да постане примјер другима како регулисати ту индустрију", рекао је Лолобриђида током видеопозива на скупу одржаном у Ирској под називом 'Традиције и иновације: Kонзервативна будућност за европске пољопривреднике' који је окупио водеће конзервативне политичаре.

Шеранић: Српска отворена за економску сарадњу са Кином

Шеранић: Српска отворена за економску сарадњу са Кином

Истакао је како је недопустиво да квалитетна храна буде резервисана само за богате.

С њим се у великој мјери сложио европски повјереник за пољопривреду Јануш Војцечовски (ПиС/ЕЦР), додавши како се залаже за традиционалну пољопривреду и како синтетичко месо није месо, као ни синтетичко млијеко млијеко, преноси Тпортал.

"Kористити назив 'природни производ' за нешто што је вјештачко по мом мишљењу није добар смјер", рекао је, истакавши да Европска комисија издваја више од шест милијарди долара за добробит животиња и традиционални узгој.

Зворничко језеро доживјело туристички бум

Зворничко језеро доживјело туристички бум

Међутим, како пише Еуроактив, пољопривредни модел који предлажу конзервативци супротан је оном који је усвојио ЕУ, а који Браћа Италије, водећа италијанска странка, сматра превише бирократизованим и непримјереним за нове изазове с којима се континент суочава.

"Пољопривредници, узгајивачи и рибари плаћају врло високу цијену за идеолошке глупости европског Грин дила, који кажњава произвођаче циљевима смањења емисија, који ће довести само смањења производње хране", објаснио је посланик у Европском парламенту Kарло Фиданца (Браћа Италије).

"Смањена производња хране биће само замијењена с већим увозом, и то из земаља које не задовољавају наше стандарде одрживости и квалитете, или пак с производима из лабораторија о којима не можемо ништа рећи са сигурношћу", додао је.

Kако би срушио садашњи европски систем, ЕЦР мора добро да се пласира на европским изборима у јуну 2024. и да пронађе савезнике за формирање алтернативне већине левици у Европском парламенту.

"Након сљедећих избора рачунамо на све снажнији ЕЦР у Бриселу", додао је Фиданца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)