Десетине повријеђено

Преврнуо се аутобус, шест особа погинуло

  • Извор: Агенције
  • 26.01.2024. 10:09

У аутобуској несрећи на сјеверу Турске погинуло је шест док је повријеђено више од 30 људи.

Међуградски аутобус, који је саобраћао између Истанбула и Синопа, преврнуо се у петак око 5.50 сати на ауто-путу Кастамону-Таскопру након што је возач највјероватније изгубио контролу због снијега.

Турски медији наводе да међу погинулима нема страних држављана.

Гувернер Кастамонуа Мефтун Дали дошао је на мјесто несреће.

"Аутобус који је саобраћао из Истанбула у синопски округ Ајанџик отео се контроли и преврнуо. Нажалост, погинуло је шест путника, имамо и 33 повријеђена од којих су три у тешком стању", рекао је Дали.

За сада није јасно шта је изазвало саобраћајну несрећу.


Монаси за АТВ открили тајну манастирске ракије

Монаси за АТВ открили тајну манастирске ракије

"Со је бацана по путу прије сњежних падавина мада можда још има мјеста гдје је мало соли. Можда је било поледице. То још не знамо", додао је Дали.

Огласио се и министар полиције Али Јерлијака који је позвао возаче на опрез.

"Желим божју милост онима који су изгубили животе и брз опоравак повријеђенима. Прекомјерна брзина и тренутак непажње могу да изазову велики бол. Молимо да се стриктно придржавамо саобраћајних правила", наводи Јерлијака.

У јужној турској провинцији Мерсин, подсјетимо, недавно се такође преврнуо путнички аутобус, а том приликом је настрадало девет особа док је више од 30 повријеђено.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.