Desetine povrijeđeno

Prevrnuo se autobus, šest osoba poginulo

  • Izvor: Agencije
  • 26.01.2024. 10:09

U autobuskoj nesreći na sjeveru Turske poginulo je šest dok je povrijeđeno više od 30 ljudi.

Međugradski autobus, koji je saobraćao između Istanbula i Sinopa, prevrnuo se u petak oko 5.50 sati na auto-putu Kastamonu-Taskopru nakon što je vozač najvjerovatnije izgubio kontrolu zbog snijega.

Turski mediji navode da među poginulima nema stranih državljana.

Guverner Kastamonua Meftun Dali došao je na mjesto nesreće.

"Autobus koji je saobraćao iz Istanbula u sinopski okrug Ajandžik oteo se kontroli i prevrnuo. Nažalost, poginulo je šest putnika, imamo i 33 povrijeđena od kojih su tri u teškom stanju", rekao je Dali.

Za sada nije jasno šta je izazvalo saobraćajnu nesreću.


Monasi za ATV otkrili tajnu manastirske rakije

Monasi za ATV otkrili tajnu manastirske rakije

"So je bacana po putu prije snježnih padavina mada možda još ima mjesta gdje je malo soli. Možda je bilo poledice. To još ne znamo", dodao je Dali.

Oglasio se i ministar policije Ali Jerlijaka koji je pozvao vozače na oprez.

"Želim božju milost onima koji su izgubili živote i brz oporavak povrijeđenima. Prekomjerna brzina i trenutak nepažnje mogu da izazovu veliki bol. Molimo da se striktno pridržavamo saobraćajnih pravila", navodi Jerlijaka.

U južnoj turskoj provinciji Mersin, podsjetimo, nedavno se takođe prevrnuo putnički autobus, a tom prilikom je nastradalo devet osoba dok je više od 30 povrijeđeno.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.