Утицајне демократе још ћуте

Предсједници Демократске странке у свих 50 савезних држава подржали кандидатуру Харис

  • Извор: Агенције
  • 22.07.2024. 07:59

Челници Демократске странке у свих 50 америчких савезних држава дали су подршку потпредсједници Камали Харис као новој кандидаткињи Демократске странке која ће се на новембарским изборима за предсједника САД супротставити републиканском кандидату Доналду Трампу.

Након што је актуелни амерички предсједник Џозеф Бајден објавио своју одлуку о повлачењу из изборне трке, челни људи демократа одржали су конференцијски састанак на којем је потврђен јединствен став, преноси Ројтерс.

Маск објавио снимак Камале Харис: Замислите четири године овога

Маск објавио снимак Камале Харис: Замислите четири године овога

- Након објаве предсједника Бајдена, наши чланови су се одмах окупили како би изразили јединствен став подршке за кандидаткињу која има искуство у освајању тешких избора и која је доказани лидер у питањима која су важна Американцима: репродуктивне слободе, превенције оружаног насиља, заштите климе, реформе правосуђа и обнове економије. Та особа је наша актуелна потпредсједница Камала Харис - наводи се у саопштењу Кена Мартина, предсједник Асоцијације државних демократских одбора (АДДК).

Многи демократе су брзо након одустајања Бајдена од кампање за реизбор изразиле подршку Харисовој да буде предсједничка кандидаткиња демократа и сучели се са бившим предсједником САД Трампом на новембарским изборима, али неки моћни чланови странке, укључујући бившу предсједавајућу Представничког дома Ненси Пелоси, за сада се нису оглашавали.

''Лидери'' Демократа још ћуте око Камале Харис: Да ли има њихову подршку?

''Лидери'' Демократа још ћуте око Камале Харис: Да ли има њихову подршку?

Харис ће данас говорити у Бијелој кући поводом N.C.A.A. шампионата, што би, како наводи Њујорк тајмс, могло да буде њено прво обраћање јавности откако је Бајден саопштио да неће прихватити демократску номинацију.

На распореду предсједника Бајдена за данас није најављен ниједан јавни догађај, осим редовног јутарњег брифинга Бијеле куће, додаје Њујорк тајмс.

Маск објавио снимак Камале Харис: Замислите четири године овога

Маск објавио снимак Камале Харис: Замислите четири године овога

Њујоршки лист пише да су утицајни лидери демократског естаблишмента брзо "пригрлили" Харис након "шокантног изласка" Бајдена из трке, надајући се да би успјешна "сукцесија могла да оконча мјесец дана штетног хаоса" и да трансформише трку за које се вјерује да се окреће републиканцима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.