Uticajne demokrate još ćute

Predsjednici Demokratske stranke u svih 50 saveznih država podržali kandidaturu Haris

  • Izvor: Agencije
  • 22.07.2024. 07:59

Čelnici Demokratske stranke u svih 50 američkih saveznih država dali su podršku potpredsjednici Kamali Haris kao novoj kandidatkinji Demokratske stranke koja će se na novembarskim izborima za predsjednika SAD suprotstaviti republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Nakon što je aktuelni američki predsjednik Džozef Bajden objavio svoju odluku o povlačenju iz izborne trke, čelni ljudi demokrata održali su konferencijski sastanak na kojem je potvrđen jedinstven stav, prenosi Rojters.

Mask objavio snimak Kamale Haris: Zamislite četiri godine ovoga

Mask objavio snimak Kamale Haris: Zamislite četiri godine ovoga

- Nakon objave predsjednika Bajdena, naši članovi su se odmah okupili kako bi izrazili jedinstven stav podrške za kandidatkinju koja ima iskustvo u osvajanju teških izbora i koja je dokazani lider u pitanjima koja su važna Amerikancima: reproduktivne slobode, prevencije oružanog nasilja, zaštite klime, reforme pravosuđa i obnove ekonomije. Ta osoba je naša aktuelna potpredsjednica Kamala Haris - navodi se u saopštenju Kena Martina, predsjednik Asocijacije državnih demokratskih odbora (ADDK).

Mnogi demokrate su brzo nakon odustajanja Bajdena od kampanje za reizbor izrazile podršku Harisovoj da bude predsjednička kandidatkinja demokrata i sučeli se sa bivšim predsjednikom SAD Trampom na novembarskim izborima, ali neki moćni članovi stranke, uključujući bivšu predsjedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi, za sada se nisu oglašavali.

''Lideri'' Demokrata još ćute oko Kamale Haris: Da li ima njihovu podršku?

''Lideri'' Demokrata još ćute oko Kamale Haris: Da li ima njihovu podršku?

Haris će danas govoriti u Bijeloj kući povodom N.C.A.A. šampionata, što bi, kako navodi Njujork tajms, moglo da bude njeno prvo obraćanje javnosti otkako je Bajden saopštio da neće prihvatiti demokratsku nominaciju.

Na rasporedu predsjednika Bajdena za danas nije najavljen nijedan javni događaj, osim redovnog jutarnjeg brifinga Bijele kuće, dodaje Njujork tajms.

Mask objavio snimak Kamale Haris: Zamislite četiri godine ovoga

Mask objavio snimak Kamale Haris: Zamislite četiri godine ovoga

Njujorški list piše da su uticajni lideri demokratskog establišmenta brzo "prigrlili" Haris nakon "šokantnog izlaska" Bajdena iz trke, nadajući se da bi uspješna "sukcesija mogla da okonča mjesec dana štetnog haosa" i da transformiše trku za koje se vjeruje da se okreće republikancima.

Pratite nas i putem Vibera

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina