Москва

Повећан број руских добровољаца од терористичког напада

  • Извор: СРНА
  • 03.04.2024. 20:18

Руско министарство одбране регистровало је велики прилив добровољаца вољних да се пријаве као војници по уговору ове године, а многи су спремни да се придруже борби против Украјине.

Из Министарства је данас саопштено да је више од 100.000 људи потписало уговоре од почетка 2024. године, при чему се број повећава након што су руски званичници сугерисали да је Кијев можда стајао иза терористичког напада у Красногорску 22. марта.

Према процјенама надлежних, у регрутним центрима дневно се региструје до 1.700 добровољаца, а само у протеклих 10 дана око 16.000 руских држављана потписало је уговоре, преноси "Раша тудеј".


Познато када Орбан и Сијарто тачно стижу у Бањалуку и с ким се када састају

Познато када Орбан и Сијарто тачно стижу у Бањалуку и с ким се када састају

"Током интервјуа обављених протекле седмице већина кандидата је рекла да је њихова главна мотивација за склапање уговора била жеља да се освете за погинуле у трагедији која се догодила 22. марта 2024. године у Московској области", наводи се у саопштењу Министарства.

У нападу у Красногорску погинуле су 144 особе, међу којима шесторо дјеце, док је готово 200 људи рањено.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм