Међународна група

Нова сазнања о терористичком нападу у Москви: Европи се ово неће свидјети!

  • 16.07.2024. 12:26

Терористички напад на подмосковски „Крокус сити хол“ организовала је међународна група са представницима из средњоноазијских и европских земаља, међу којима су и држављани Русије, саопштио је директор Савезне службе за финансијски мониторинг (Росфинмониторинг) Јуриј Чиханчин током обраћања у Савјету Федерације.

„Што се тиче ‘Крокус ситија’, не бих још превише говорио, јер је истрага у току. Али могу рећи да је ово дефинитивно међународни тим са представницима из различитих земаља. То су представници централноазијских земаља, европских земаља, а тамо има доста држављана Русије“, ​​рекао је он.

Чиханчин је раније изјавио да је овај терористички напад финансиран, између осталог, коришћењем криптовалута. Према његовим ријечима, напад је пажљиво планиран, а за његово извођење коришћена је међународна мрежа сарадника. Он је такође напоменуо да су многе земље изразиле спремност да помогну Русији у истрази терористичког напада, јер су заинтересоване да зауставе тероризам као појаву.

Напад на „Крокус сити хол“

Према посљедњим информацијама, у терористичком нападу у „Крокус сити холу“ погинуле су 144 особе, од чега шесторо дјеце, а повријеђена је 551 особа. Осморо дјеце у нападу је изгубило оба родитеља, а старатељство над њима преузимају рођаци.

Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су бијелим „реноом“ покушавали да побјегну у Украјину.

Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити.

Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дјело пријети им доживотна робија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)