Ни било ко други из његовог окружења

Посланик Раде ударио на Зеленског: Ни он не вјерује у побједу Украјине

  • 17.10.2024. 07:48

Ни Владимир Зеленски ни било ко други из његовог окружења не вјерују у побједу Украјине, рекао је Артјом Дмитрук, посланик Раде Украјине који је напустио земљу.

"Ни Зеленски ни било ко из његовог окружења одавно не вјерују у оно што причају. И сами су одавно схватили да неће бити ни побједе ни НАТО-а. То им је потребно само да би продужили свој мандат. На затвореном састанку данас у Кијеву након свог излагања Зеленски није могао да одговори ни на једно питање у вези са реалним роковима и будућим плановима за фронт и земљу у цјелини", написао је Дмитрук на свом Телеграм каналу.

Овај посланик даље тврди да је Зеленски престао да слуша војску и обавјештајне структуре који јављају да је ситуација на фронту "веома жалосна". 

Владимир Зеленски јуче је у Украјини представио свој "план побједе" који је претходно представио и у САД током посљедње посјете. Документ се састоји од пет тачака и три тајна додатка. План ће данас представити Бриселу.

Зеленски представио ''план побједе''

Зеленски представио ''план побједе''

Прва подразумијева позивање Украјине у НАТО чак и прије краја сукоба с Русијом. 

Друга тачка се односи на укидање ограничења за нападе на Руску Федерацију и наставак "операција" на њеној територији. 

У трећој тачки Кијев предлаже Вашингтону, ЕУ и другим заинтересованим партнерима да закључе споразум о заштити критичних ресурса на украјинској територији и да у тој земљи распореде "ненуклеарни пакет одвраћања". 

Као четврто, Зеленски је навео да Кијев захтјева јачање антируских санкција и развој стратешког и економског потенцијала Украјине. 

Кремљ: Не постоји план Зеленског, то је стратегија САД за борбу против Русије

Кремљ: Не постоји план Зеленског, то је стратегија САД за борбу против Русије

Коначно, у петој тачки "плана побједе" се наводи да се по окончању сукоба искористи искуство украјинске војске за јачање одбране НАТО-а, као и да украјинска војска може да замијени амерички контингент у Европи.

Друга, трећа и четврта тачка плана имају тајне одредбе, које нису јавно објављене, али су, према ријечима Зеленског, достављене украјинским партнерима на увид.

Шта пише у тајним одредбама?

У међувремену, саветник Владимира Зеленског Дмитриј Подољак открио је за "РБК Украина" да у тајним фајловима пише "какво треба бити оружје како би се уништавала логистика јако далеко од линије фронта, објекти за производњу, укључујући и тамо гдје ће се окупљати жива сила".

"Још једном потврђујем (ради се о нападима) у дубину Русије. (У одредбама се наводи) какве ће мете тачно бити гађане, у ком броју и колико је за то потребно оружја", рекао је Подољак. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.