Ni bilo ko drugi iz njegovog okruženja

Poslanik Rade udario na Zelenskog: Ni on ne vjeruje u pobjedu Ukrajine

  • 17.10.2024. 07:48

Ni Vladimir Zelenski ni bilo ko drugi iz njegovog okruženja ne vjeruju u pobjedu Ukrajine, rekao je Artjom Dmitruk, poslanik Rade Ukrajine koji je napustio zemlju.

"Ni Zelenski ni bilo ko iz njegovog okruženja odavno ne vjeruju u ono što pričaju. I sami su odavno shvatili da neće biti ni pobjede ni NATO-a. To im je potrebno samo da bi produžili svoj mandat. Na zatvorenom sastanku danas u Kijevu nakon svog izlaganja Zelenski nije mogao da odgovori ni na jedno pitanje u vezi sa realnim rokovima i budućim planovima za front i zemlju u cjelini", napisao je Dmitruk na svom Telegram kanalu.

Ovaj poslanik dalje tvrdi da je Zelenski prestao da sluša vojsku i obavještajne strukture koji javljaju da je situacija na frontu "veoma žalosna". 

Vladimir Zelenski juče je u Ukrajini predstavio svoj "plan pobjede" koji je prethodno predstavio i u SAD tokom posljednje posjete. Dokument se sastoji od pet tačaka i tri tajna dodatka. Plan će danas predstaviti Briselu.

Zelenski predstavio ''plan pobjede''

Zelenski predstavio ''plan pobjede''

Prva podrazumijeva pozivanje Ukrajine u NATO čak i prije kraja sukoba s Rusijom. 

Druga tačka se odnosi na ukidanje ograničenja za napade na Rusku Federaciju i nastavak "operacija" na njenoj teritoriji. 

U trećoj tački Kijev predlaže Vašingtonu, ЕU i drugim zainteresovanim partnerima da zaključe sporazum o zaštiti kritičnih resursa na ukrajinskoj teritoriji i da u toj zemlji rasporede "nenuklearni paket odvraćanja". 

Kao četvrto, Zelenski je naveo da Kijev zahtjeva jačanje antiruskih sankcija i razvoj strateškog i ekonomskog potencijala Ukrajine. 

Kremlj: Ne postoji plan Zelenskog, to je strategija SAD za borbu protiv Rusije

Kremlj: Ne postoji plan Zelenskog, to je strategija SAD za borbu protiv Rusije

Konačno, u petoj tački "plana pobjede" se navodi da se po okončanju sukoba iskoristi iskustvo ukrajinske vojske za jačanje odbrane NATO-a, kao i da ukrajinska vojska može da zamijeni američki kontingent u Еvropi.

Druga, treća i četvrta tačka plana imaju tajne odredbe, koje nisu javno objavljene, ali su, prema riječima Zelenskog, dostavljene ukrajinskim partnerima na uvid.

Šta piše u tajnim odredbama?

U međuvremenu, savetnik Vladimira Zelenskog Dmitrij Podoljak otkrio je za "RBK Ukraina" da u tajnim fajlovima piše "kakvo treba biti oružje kako bi se uništavala logistika jako daleko od linije fronta, objekti za proizvodnju, uključujući i tamo gdje će se okupljati živa sila".

"Još jednom potvrđujem (radi se o napadima) u dubinu Rusije. (U odredbama se navodi) kakve će mete tačno biti gađane, u kom broju i koliko je za to potrebno oružja", rekao je Podoljak. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.