Обилне падавине направиле проблеме

Поплаве однијеле преко 60 живота, за 25 особа се и даље трага

  • 15.05.2024. 14:29

Број погинулих у поплавама и клизиштима у индонежанској провинцији Западна Суматра порастао је на 62, саопштили су званичници.

Спасилачке екипе претражују подручја у близини ријека у потрази за 25 људи који се и даље воде као нестали, пренио је Ројтерс.

Кише су почеле у суботу стварајући бујице, клизишта и токове хладне лаве, која је мјешавина вулканског пепела, камења и течног блата, навео је Абдул Малик, шеф спасилачког тима у Западној Суматри.

- Јаке кише понијеле су материјале као што су пепео и велико камење са вулкана Марапи. Ток хладне лаве и бујице су нам увијек били пријетње у посљедње вријеме. Али проблем је што се увијек дешава касно у ноћи, прије свитања - рекао је Малик, преноси Еуроњуз.

Истакао је да је око 400 спасилаца, полицајаца и војника на терену, у потрази за несталим људима, уз помоћ више багера и дронова, а да је акција спасавања отежана на оштећеним путевима.

Једноставно рјешење за спор интернет које вам сигурно никада не би пало на памет

Једноставно рјешење за спор интернет које вам сигурно никада не би пало на памет

Национална агенција за управљање катастрофама саопштила је да је оштећено 249 кућа, 225 хектара земље, укључујући пиринчана поља, 19 мостова и већина главних путева.

Индонежанска метеоролошка агенција БМКГ саопштила је да планира покушати ублажити обилне падавине које се очекују сљедеће недјеље у Западној Суматри “засијавањем облака” како би се спријечиле кише у најтеже погођеним областима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.